mifepriston (oraal) beschrijving en merknamen

Mifepriston wordt gebruikt om het einde van een zwangerschap die minder dan 49 dagen duren. Het werkt door het stoppen van de toevoer van hormonen die het inwendige van de baarmoeder handhaaft. Zonder deze hormonen kan de baarmoeder ondersteunen de zwangerschap en de inhoud van de baarmoeder worden verdreven.

Mifepristone wordt ook gebruikt om een ​​hoge bloedsuikerspiegel (hyperglykemie) bij patiënten met het syndroom van Cushing die ook type 2 diabetes en hebben gefaald chirurgie of geen kandidaat zijn voor een operatie te controleren.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van Korlym ™ tabletten in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Tablet

Hoewel de juiste studies over de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van Korlym ™ tabletten zijn niet uitgevoerd in de geriatrische bevolking, hebben geen geriatrische-specifieke problemen gedocumenteerd tot nu toe.

allergieën

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Pediatric

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

geriatrisch

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Zwangerschap

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

andere interacties

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Andere medische problemen

Dit geneesmiddel moet komen met een medicatie gids. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

doseren

Voor patiënten met behulp van Mifeprex® tablets

Voor patiënten met behulp van Korlym ™ tablets

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

U moet 3 bezoeken aan het kantoor van uw arts tijdens de behandeling met Mifeprex®. Het is uiterst belangrijk dat u bij te wonen alle 3 bezoeken.

Met behulp van Korlym (R) tijdens de zwangerschap kan uw ongeboren kind schadelijk zijn. Gebruik een effectieve vorm van anticonceptie (bijvoorbeeld een condoom, een diafragma, of een pessarium) te houden van het krijgen zwanger tijdens de behandeling en gedurende 1 maand na de laatste dosis van dit geneesmiddel. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van het geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Gebruik dit geneesmiddel niet als u ook het nemen van cyclosporine (Gengraf®, Neoral, Sandimmune®), dihydroergotamine (DHE 45®, Migranal®), ergotamine (Ergomar®, Ergostat®), fentanyl (Sublimaze®), lovastatine (Altocor ®, Mevacor®), pimozide (Orap®), kinidine (Quinora®), simvastatine (Zocor®), sirolimus (Rapamune), tacrolimus (Prograf®), of een steroïde medicijnen (zoals dexamethason, prednison of Medrol® ). Met behulp van deze geneesmiddelen samen kan leiden tot ernstige problemen.

Neem contact op met uw arts als de vaginale bloeden ernstig wordt of lijkt langer te duren dan verwacht (bijv weken door middel van twee dikke full-size maandverband per uur voor 2 opeenvolgende uur) tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

U kan nodig zijn om een ​​chirurgische ingreep aan overmatige vaginale bloeden te stoppen of om een ​​zwangerschap die niet werd beëindigd met de Mifeprex (R) behandeling procedure te beëindigen.

gemiste Dosis

U dient contact op met uw arts onmiddellijk als symptomen van een ernstige infectie (zoals aanhoudende koorts ≥ 100,4 ° F, ernstige maagpijn, bekken gevoeligheid, zwakte, misselijkheid, braken, diarree, niet-productieve hoest kortademigheid, gewichtsverlies, of abnormaal snelle hartslag) optreden.

opslagruimte

Dit geneesmiddel kan bijnier problemen veroorzaken. Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en raadpleeg uw arts als u een donker worden van de huid, diarree, duizeligheid, duizeligheid, of flauwvallen, verhoogde honger, mentale depressie, misselijkheid of braken, huiduitslag, of ongewone vermoeidheid of zwakte.

Dit geneesmiddel kan veranderingen in het hartritme, zoals een aandoening, de zogenaamde QT-verlenging veroorzaken. Het kan de manier waarop uw hartslag te veranderen en leiden tot flauwvallen of ernstige bijwerkingen bij sommige patiënten. Neem contact op met uw arts meteen als u symptomen van hartritmestoornissen, zoals snelle, stampende of ongelijkmatige hartslag hebben.

Do grapefruit niet eten of drinken van grapefruitsap tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Grapefruit en grapefruitsap kan het bedrag van dit geneesmiddel dat wordt opgenomen in het lichaam te veranderen.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden (bijv., St. Janskruid) of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.