Mijn gewichtsverlies tips ‘

Mum-van-twee Sam Boyd besloten om gewicht te verliezen en fit te krijgen nadat haar vader-in-law is overleden aan kanker.

Na jaren van het maken van halfslachtige trips naar de sportschool om te proberen om wat gewicht te verliezen, werd Sam geschokt in actie.

Het verlies van haar vader-in-law niet lang na een goede vriend ook overleden aan kanker maakte haar bewust van haar eigen sterfelijkheid. Ze besloot om iets te doen aan haar conditie te verbeteren.

Voor Sam, het verliezen van gewicht betekende dat ze voelde en zag er gezonder, gelukkiger en meer zelfvertrouwen. Ze kon ook deelnemen aan meer familie-activiteiten.

Eigenwaarde boost

Bij 5ft (152cm) hoog en een gewicht van 10,2 stenen (65kg), Sam was overgewicht en een groter risico op het ontwikkelen van chronische ziekten, zoals diabetes type 2.

Ze begon een gezond gewicht-verlies dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Het dieet is ontworpen om Sam gewicht te verliezen geleidelijk door het eten van kleinere porties tijdens de maaltijd en het kiezen van voedsel dat haar gevoel voller langer bewaard.

Ik had gebruikt om het eten van grote porties, “zegt Sam, een business development manager van Hemel Hempstead.” Het dieet kreeg ik gebruikt om het eten van kleinere porties.

Na vijf maanden werd Sam getransformeerd. Ze had 2,5 stone (15 kg) en 10 inch (25 cm) van haar taille verloren.

Sam nam running te voorkomen dat weer op gewicht. “Mijn man en dochter zijn enthousiast hardlopers, dus dat gaf me wat motivatie om met hardlopen en trainen voor een halve marathon”, zegt ze.

Ze begon langzaam, afwisselend hardlopen en wandelen over een 5 km route. “In het begin, zou ik een minuut lopen doen en dan lopen voor een minuut,” zegt ze. “Geleidelijk aan, ik was minder lopen en rennen meer, totdat ik de hele afstand kan draaien.

Hier om te blijven

Binnen vier maanden na het begin, werd Sam drie tot vier keer per week hardlopen. Zij ging een aantal korte afstand runs – 5k en 10k – voordat u een halve marathon, dat is 21 km (13 mijl).

“Ik heb nu het gevoel zo veel beter en ik heb veel meer energie,” zegt ze. Voordat ze verloren gewicht, zou ze hebben moeite om het te maken aan het einde van de weg zonder stromend buiten adem.

Sam zegt dat het verliezen van gewicht is echt versterkt haar gevoel van eigenwaarde. “Ik heb gedaald van een grootte 12/14 naar een 6/8”, zegt ze. “Het is een geweldig gevoel om te kunnen in een kledingwinkel om te gaan en pick-up een maat 8, wetende dat het zal passen.

De nieuwe Sam is hier te blijven. Ze nam de beslissing om gezond te worden en, met een beetje van zelf-discipline, is ze gelukt. “Het gaat om re-het opleiden van jezelf,” zegt ze. “Het dieet heeft me geleerd over portie controle en gezond eten. Het heeft mij goede gewoonten, die nu deel uitmaken van mijn leven gegeven.

Om gemotiveerd om te oefenen blijven, Sam neemt regelmatig deel aan loopevenementen met haar man en dochter, van 5k liefdadigheid loopt als Race Cancer Research UK’s for Life naar halve marathons.

Ik gebruikte buiten adem op de trap te krijgen, “zegt ze.” Ik heb mezelf nooit gedacht dat het doen van een halve marathon.

Sam herinnert zich de moeite ze in het krijgen van terug in vorm te zetten. Dit geheugen is genoeg om te voorkomen dat ze terugvallen in oude gewoonten. “Ik heb een dagboek bijgehouden tijdens mijn gewichtsverlies programma en ik heb veel foto’s van mij voordat ik het gewicht verloren,” zegt ze.

Ze doen me denken aan hoe ik me voelde voor en mijn eerste motivatie om dingen te draaien. Ik denk na over hoe ik keek en hoe ongezond ik voelde, en ik wil niet terug naar die te gaan.

03/11 /

########

Couch naar 5K podcasts – Een lopende plan voor beginners

Deze lichtlopende plan zal je uit de bank en loopt 5K in slechts negen weken.

Boost uw gezondheid en fitness met leuke en praktische idee├źn om actief te worden en uw algemene gezondheid te verbeteren

diensten

plaats

Gezondheid en fitness

Diensten in de buurt