miltefosine (oraal) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleren of de voortgang van uw uw kind op regelmatige bezoeken. Hierdoor kan je om te zien of het medicijn goed werkt en om te beslissen of u moet blijven om het te nemen. Bloedonderzoeken nodig om te controleren op ongewenste effecten.

Het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap kan uw ongeboren kind schadelijk zijn. Gebruik een effectieve vorm van anticonceptie uit om zwanger te raken tijdens de behandeling en gedurende 5 maanden na de laatste dosis van dit geneesmiddel te houden. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

U moet een negatieve urine of bloed zwangerschapstest voordat u zal worden toegestaan ​​om dit geneesmiddel in te nemen. Als u een periode te missen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Braken of diarree kunnen optreden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Deze bijwerkingen kunnen voorkomen dat de pil minder goed werkt. U kunt andere vormen van anticonceptie te gebruiken zijn onder andere condooms, diafragma’s, of zwangerschap tot schuimen of gelei.

Ernstige huidreacties kunnen optreden met dit geneesmiddel. Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind blaren, peeling, of losse huid, rode huid laesies, ernstige acne of huiduitslag, zweren of zweren op de huid, of koorts of rillingen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.