mitotaan (oraal) beschrijving en merknamen

Mitotaan dient om bepaalde soorten kanker van de bijnieren. Dit geneesmiddel werkt op een deel van het lichaam, genaamd de adrenale cortex. Mitotaan vermindert de hoeveelheid steroïden (cortisone-achtige hormonen) die worden geproduceerd door de adrenale cortex. Deze hormonen zijn belangrijk voor verschillende functies van het lichaam, waaronder groei. Echter, veel van deze hormonen kunnen veroorzaken.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van mitotaan in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van mitotaan bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nieren, lever of hart problemen, die een aanpassing van de dosering voor patiënten die mitotaan nodig hebben.

Tablet

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

allergieën

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Pediatric

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

geriatrisch

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Zwangerschap

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

andere interacties

Geneesmiddelen voor de behandeling van kanker zijn zeer sterk en kunnen veel bijwerkingen hebben. Vóór de ontvangst van dit geneesmiddel, zorg ervoor dat je alle risico’s en voordelen te begrijpen. Het is belangrijk voor u om nauw samen te werken met uw arts tijdens uw behandeling.

Andere medische problemen

Neem mitotaan alleen zoals aangegeven door uw arts. Niet meer of minder van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

doseren

Stop niet met het innemen van dit geneesmiddel zonder eerst met uw arts. Om dit te doen kan zodat de kans op ongewenste effecten verhogen.

Slik de tablet in zijn geheel. Do not crush, breken of kauwen. Als contact met gebroken of geplette tabletten optreedt, was uw handen direct.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is erg belangrijk dat uw arts controleert u op regelmatige bezoeken voor enige problemen of ongewenste effecten die kunnen worden veroorzaakt door dit geneesmiddel.

Uw arts kan vragen om een ​​identificatiekaart dragen of dragen een armband waarin staat dat u dit geneesmiddel neemt.

Neem contact op met uw arts meteen als u een ernstige verwonding, infectie of ziekte van welke aard dan ook te krijgen. Dit geneesmiddel kan afweer van uw lichaam tegen infectie of ontsteking te verzwakken.

Bijnierinsufficiëntie kan ontstaan ​​bij patiënten gebruik van dit geneesmiddel. Neem contact op met uw arts meteen als u meer dan één van de volgende symptomen: donker worden van de huid, diarree, duizeligheid, flauwvallen, verlies van eetlust, mentale depressie, huiduitslag,, misselijkheid ongewone vermoeidheid of zwakte, of braken.

Dit geneesmiddel zal toevoegen aan de gevolgen van alcohol en andere CZS-depressiva (geneesmiddelen die vertragen het zenuwstelsel, mogelijk veroorzaakt slaperigheid). Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor hooikoorts of verkoudheid, sedativa, tranquillizers, of slapen geneeskunde; recept pijnstillers of verdovende middelen, barbituraten of medicijnen voor epileptische aanvallen, tricyclische antidepressiva (medicijnen tegen depressie), spierverslappers, of anesthetica, met inbegrip sommige tandheelkundige anesthetica. Neem contact op met uw arts voordat u een van de bovenstaande tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

gemiste Dosis

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat sommige mensen duizelig, slaperig of minder alert zijn dan ze normaal geworden. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je duizelig bent of niet alert doen.

opslagruimte

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat sommige mensen op veranderingen in hun gedrag of geheugen, of depressief. Dit gebeurt meestal bij mensen die dit geneesmiddel voor meer dan 2 jaar. Als u of uw zorgverlener eventuele veranderingen in het gedrag opmerkt terwijl u dit geneesmiddel gebruikt, overleg dan met uw arts meteen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.