mitralisklep prolaps

Mitralisklep prolaps (MVP) treedt op wanneer de klep tussen linker bovenste kamer van uw hart (linker atrium) en de linker onderste kamer (linker ventrikel) sluit niet goed.

Tijdens de mitralisklep prolaps, de folders van de mitralisklep uitstulping (prolaps) naar boven of terug in de linkerboezem als het hart contracten.

Mitralisklep (MY-trul) klepverzakking leidt soms tot bloed lekt achteruit in het linker atrium, een aandoening genaamd mitralisklep insufficiëntie.

Bij de meeste mensen, mitralisklepprolaps is niet levensbedreigend en geen behandeling of veranderingen in levensstijl nodig. Sommige mensen met mitralisklepprolaps echter behandeling vereisen.

Hoewel mitralisklepprolaps is meestal een levenslange aandoening, veel mensen met deze aandoening hebben nooit symptomen. Wanneer de diagnose, kunnen de mensen verbaasd te horen dat ze een hart aandoening.

Wanneer symptomen optreden, kan het zijn dat bloed lekt achteruit door de klep (insufficiëntie). Mitralisklepprolaps symptomen kunnen sterk variëren van de ene persoon naar de andere. Ze zijn mild van aard en geleidelijk aan ontwikkelen. Symptomen kunnen zijn:

Als u denkt dat u een van de bovenstaande symptomen, een afspraak maken met uw arts.

Wanneer een arts te zien

Wat je kunt doen

Vele andere aandoeningen veroorzaken dezelfde symptomen als mitralisklepprolaps, dus alleen een bezoek aan uw arts de oorzaak van uw klachten kan bepalen. Als je met pijn op de borst en je niet zeker weet of het een hartaanval zou kunnen zijn, vragen dringende medische hulp onmiddellijk.

Als je hebt al zijn gediagnosticeerd met mitralisklepprolaps, zie uw arts als uw symptomen verergeren.

Wat te verwachten van uw arts

Wanneer uw hart goed werkt, de mitralisklep sluit volledig tijdens samentrekking van de linker hartkamer en voorkomt dat het bloed terugstroomt in de linkerbovenhoek kamer van uw hart (linker atrium).

medicijnen

Maar bij sommige mensen met mitralisklepprolaps, één of beide kleppen de mitralisklep’s (folders) extra weefsel uitpuilende (prolaberende) als een parachute in de linkerboezem telkens het hart samentrekt.

Chirurgie

De bolling kan de klep te houden van het sluiten stevig vast. Wanneer bloed lekt achteruit door de klep, het heet mitralisklep insufficiëntie.

Onderzoek naar nieuwe methoden

Dit kan geen problemen veroorzaken wanneer slechts een kleine hoeveelheid bloed lekt terug in het atrium. Ernstigere mitralisklep regurgitatie kunnen symptomen veroorzaken, zoals kortademigheid, vermoeidheid of duizeligheid.

Antibiotica zelden aanbevolen

Een andere naam voor mitralisklepprolaps is klik-geruis syndroom. Wanneer een arts luistert naar uw hart met behulp van een stethoscoop, kan hij of zij een klikkend geluid te horen als pamfletten van de klep golfslag, gevolgd door een geruis als gevolg van bloed terug naar het atrium stromen. Andere namen te beschrijven mitralisklepprolaps omvatten

Mitralisklepprolaps kan ontwikkelen in een persoon op elke leeftijd.

Ernstige symptomen van mitralisklep prolaps hebben de neiging om het vaakst voorkomen bij mannen ouder dan 50 jaar.

Mitralisklepprolaps kan in de familie en worden gekoppeld aan een aantal andere voorwaarden, zoals

Hoewel de meeste mensen met mitralisklepprolaps nooit problemen hebben, kunnen complicaties optreden. Zij kunnen onder meer

Mitralisklep regurgitatie. De meest voorkomende complicatie is een aandoening waarbij de klep lekt bloed terug in de linkerboezem (mitralisklep regurgitatie).

Omdat het een man of met een hoge bloeddruk verhoogt het risico van mitralisklep insufficiëntie. Als de regurgitatie ernstig is, kan een operatie nodig reparatie of vervanging van de klep teneinde de ontwikkeling van complicaties, zoals een beroerte te voorkomen.

Hartritmestoornissen (aritmie). Hartritmestoornissen kunnen optreden bij mensen met mitralisklepprolaps. Deze ontstaan ​​meestal in de bovenste kamers van het hart, en terwijl ze hinderlijk kunnen zijn, zijn ze meestal niet levensbedreigend.

Mensen met ernstige mitralisklep insufficiëntie of ernstige misvorming van de mitralisklep lopen het grootste risico op ernstige ritme problemen, die de bloedstroom door het hart beïnvloeden.

Hartklep infecties (endocarditis). De binnenkant van je hart bestaat uit vier kamers en vier kleppen omzoomd door een dun membraan genaamd het endocardium. Endocarditis is een infectie van de binnenbekleding.

Een abnormale mitralisklep verhoogt je kans op het krijgen endocarditis van bacteriën, die de mitralisklep verder kan beschadigen. Het risico is hoger bij oudere mannen.

Artsen gebruikt om te adviseren dat sommige mensen met mitralisklepprolaps antibiotica duren voordat bepaalde tandheelkundige of medische procedures om endocarditis maar nu niet meer voorkomen.

De American Heart Association adviseert dat antibiotica niet nodig zijn in de meeste gevallen voor iemand met mitralisklep regurgitatie of mitralisklep prolaps.

Als je denkt dat je mitralisklep prolaps, een afspraak maken met uw arts te zien.

Omdat afspraken kunnen kort zijn, en omdat er vaak veel te bespreken, is het een goed idee om voorbereid te zijn voor uw afspraak. Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen en weet wat te verwachten van uw arts.

Uw tijd met uw arts is beperkt, dus het opstellen van een lijst van vragen zal u helpen de meeste van uw tijd samen. Lijst uw vragen van de belangrijkste tot de minst belangrijk in het geval de tijd om is. Voor mitralisklep prolaps, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

In aanvulling op de vragen die u bereid om uw arts te vragen, aarzel dan niet om vragen te stellen tijdens uw afspraak op elk moment dat je iets niet begrijpt.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kunnen voorbehouden tijd te gaan over alle punten die u wilt meer tijd door te brengen. Uw arts kan vragen

Artsen kunnen mitralisklepprolaps diagnosticeren op elke leeftijd. Uw arts is het meest waarschijnlijk mitralisklepprolaps diagnose bij lichamelijk onderzoek.

Om mitralisklepprolaps te detecteren, zal uw arts naar je hart te luisteren met een stethoscoop. Als u mitralisklepprolaps, kan uw arts hoort klikgeluiden, die gangbaar zijn in mitralisklepprolaps zijn. Uw arts kan ook horen een hartruis als je bloed lekt achteruit door je mitralisklep (mitralisklep insufficiëntie).

Andere tests mitralisklepprolaps diagnose kunnen

Echo cardiogram. Een echocardiogram wordt meestal gedaan om de diagnose te bevestigen. Een echocardiogram is een niet-invasieve ultrasone evaluatie van uw hart.

Deze test gebruikt hoogfrequente geluidsgolven om beelden van het hart en de structuren, zoals de mitrale klep zelf en de bloedstroom door het te creëren.

U kunt een transesophageal echocardiogram hebben. In deze test, uw arts een flexibele buis met een klein apparaatje (transducer) bevestigd in je keel en naar beneden in uw slokdarm – de buis die de achterkant van je mond naar je maag met elkaar verbindt.

Omdat uw slokdarm is direct achter je hart, kan een transesophageal echocardiogram genereren heldere, gedetailleerde echo’s van je hart en mitralisklep. De arts kan deze test ook gebruikt om de mitralisklep vóór de operatie te onderzoeken.

Tijdens een echocardiogram kunnen artsen een Doppler ultrageluid om de bloedstroom te evalueren en meet de hoeveelheid bloed lekkage (insufficiëntie). Deze test helpt artsen bepalen van de ernst van uw aandoening.

Elektrocardiogram (ECG). In deze niet-invasieve test, zal een technicus sondes op je borst dat de elektrische impulsen die de hartslag te registreren plaatsen.

Een ECG registreert deze elektrische signalen en kan helpen met uw arts onregelmatigheden in het ritme en de structuur van uw hart, met inbegrip van mitralisklepprolaps te detecteren.

Stresstest. Uw arts kan een stress-test om te zien of mitralisklep insufficiëntie beperkt uw vermogen om te oefenen. In een stresstest, je uit te oefenen of neem bepaalde medicijnen om je hartslag te verhogen en maak je hart harder werken.

Je kan ook een stresstest als uw arts probeert om te bepalen of je een andere aandoening, zoals coronaire hartziekte.

Coronaire angiografie en hartkatheterisatie. Een coronair angiogram en hartkatheterisatie worden niet algemeen gebruikt om mitralisklepprolaps diagnosticeren. Echter, mitralisklepprolaps worden gevonden tijdens hartkatheterisatie voor een andere aandoening.

Ook als andere tests tonen tegenstrijdige resultaten met betrekking tot de ernst van de mitralisklep insufficiëntie, kan uw arts een coronaire angiogram en hartkatheterisatie raden aan om de ernst van uw aandoening vast te stellen. U kunt ook hartkatheterisatie als uw arts vaststelt je hartklep chirurgie nodig hebben.

Tijdens hartkatheterisatie, een arts een lange, dunne, flexibele plastic buis (katheter) in uw lies en leidt het naar je hart met behulp van X-ray imaging. Artsen injecteren dan kleurstof in de bloedvaten van uw hart hen zichtbaar onder X-ray imaging (coronaire angiogram) te maken. Artsen ook op zoek naar tekenen van coronaire hartziekte voordat hartklep operatie.

De meeste mensen met mitralisklepprolaps, vooral mensen zonder symptomen, hebben geen behandeling nodig.

Als u mitralisklep insufficiëntie, maar hebben geen symptomen, kan uw arts raden u regelmatig terug te keren voor de follow-up onderzoek om uw conditie te controleren, afhankelijk van de ernst van uw conditie.

Echter, als je de symptomen en als een aanzienlijke hoeveelheid bloed lekt via de mitralisklep, kan uw arts medicijnen of een operatie aan, afhankelijk van de ernst van uw conditie.

Als u symptomen ontwikkelen, kan uw arts bepaalde medicijnen voorschrijven om de behandeling van de mitralisklep-prolaps-gerelateerde pijn op de borst, hartritmestoornissen of andere complicaties. Sommige medicijnen die u zou kunnen worden voorgeschreven omvatten

Prescription anticoagulantia (bloedverdunners). Deze medicijnen – zoals warfarine (Coumadin), heparine en dabigatran (Pradaxa) – voorkomen dat uw bloed stolt als u hartritmestoornissen, zoals boezemfibrilleren hebben gehad.

Als u boezemfibrilleren, een voorgeschiedenis van hartfalen of een voorgeschiedenis van beroertes, kan uw arts suggereren deze medicijnen. Ze kunnen gevaarlijke bijwerkingen, echter, en moet precies worden genomen zoals voorgeschreven.

Hoewel de meeste mensen met mitralisklepprolaps hebben geen operatie nodig, kan uw arts chirurgische behandeling stel voor als u een ernstige mitralisklep regurgitatie met of zonder symptomen.

Ernstige mitralisklep regurgitatie kan uiteindelijk leiden tot hartfalen, waardoor uw hart van effectief pompen van bloed. Als oprispingen te lang duurt, kan je hart te zwak voor de operatie.

Als uw arts suggereert een operatie, kan uw arts voorstellen reparatie of vervanging van de mitralisklep. Klepreparatie en vervanging kan worden uitgevoerd met behulp van open-hartoperatie of minimaal invasieve chirurgie. Minimaal invasieve chirurgie impliceert kleinere insnijdingen en kunnen minder bloedverlies en een sneller herstel tijd dan open chirurgie te hebben.

Valve repareren. Mitralisklepreparatie is een operatie die uw eigen klep behoudt. Voor de meeste mensen met mitralisklepprolaps, best deze chirurgische behandeling om de toestand te corrigeren.

Uw mitralisklep bestaat uit twee driehoekige flappen van weefsel genaamd folders. De bladen van de mitralisklep te sluiten op de hartspier door een ring genaamd de annulus.

De chirurg kan de oorspronkelijke klep (valvuloplasty) wijzigen achterwaartse bloedstroom elimineren. Chirurgen kunnen ook de klep door opnieuw aan te sluiten klepblaadjes of door het verwijderen van overtollige ventiel weefsel te herstellen, zodat de blaadjes goed kan sluiten.

Soms herstellen van de klep omvat vast- of vervanging van de annulus. Dit heet een annuloplasty. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw chirurg is ervaren in het uitvoeren van mitralisklep reparatie.

Klepvervanging. Uw chirurg kan een klepvervanging uitvoeren als afsluiter reparatie niet mogelijk. In klepvervanging operatie wordt de beschadigde mitralisklep vervangen door een kunstmatige (prothetische klep). Kunstmatige kleppen zijn mechanisch of weefsel kleppen.

Mechanische kleppen kan een lange tijd duren. Echter, als je een mechanische klep, moet u een antistollingsmiddel medicijnen, zoals warfarine (Coumadin) te gebruiken, voor de rest van je leven om te voorkomen dat de vorming van bloedstolsels op het ventiel. Als een bloedstolsel vormt op het ventiel en breekt vrij, kan het reizen naar uw hersenen en leiden tot een beroerte.

Weefselkleppen worden gemaakt uit dierlijk weefsel, zoals een varken of koe klep. Dergelijke kleppen zijn bioprotheses genoemd. Zij kunnen slijten na verloop van tijd en moeten worden vervangen. Echter, een voordeel van het weefsel klep is dat je niet hoeft te lange termijn antistollingsmiddel medicatie gebruiken.

Onderzoekers bestuderen nieuwe technieken te repareren of vervangen van een klep met behulp van een buis (katheter) ingebracht in een bloedvat in uw lies en begeleid naar je hart.

Artsen gebruikt om te adviseren dat sommige mensen met mitralisklepprolaps antibiotica duren voordat bepaalde tandheelkundige of medische procedures om endocarditis maar nu niet meer voorkomen.

Volgens de American Heart Association, antibiotica niet meer noodzakelijk in de meeste gevallen voor iemand met mitralisklep regurgitatie of mitralisklep prolaps.

Toch, als je verteld is om antibiotica te nemen voordat er procedures in het verleden, contact op met uw arts of dat nog steeds nodig is.

De meeste mensen met mitralisklepprolaps leiden normaal, productief en symptoom-vrij leven.

Artsen zullen over het algemeen geen beperkingen op uw levensstijl of beperkingen aan op uw personal training of dieet programma. Echter, vraag dan uw arts als hij of zij aanbeveelt eventuele wijzigingen in uw levensstijl. Als u een ernstige mitralisklep regurgitatie, kan uw arts raden u vermijden oefeningen die uw conditie zou kunnen verslechteren, zoals gewichtheffen.

Uw arts kan regelmatige follow-up bezoeken aan uw conditie te evalueren aanraden.

Je kunt niet voorkomen mitralisklepprolaps. Echter, kunt u uw kansen op het ontwikkelen van de complicaties in verband met door ervoor te zorgen dat u uw medicijnen te nemen, indien van toepassing, zoals aangegeven te verlagen.

een bezoek aan uw arts