mitralisklepstenose behandelingen en drugs

Als u een milde tot matige mitralisklepstenose zonder symptomen, zou je niet onmiddellijke behandeling nodig hebben. In plaats daarvan, zal uw arts de klep controleren om te zien of uw toestand verslechtert.

Geen medicijnen kunnen een mitralisklep defect te corrigeren. Toch kunnen bepaalde medicijnen symptomen te verminderen door versoepeling van uw hart werklast en de regulering van het ritme.

Uw arts kan voorschrijven

medicijnen

U kunt de klep reparatie of vervanging moeten behandelen mitralisklepstenose. Chirurgische en niet-chirurgische opties zijn beschikbaar.

Deze niet-chirurgische procedure maakt gebruik van een zachte, dunne buis (katheter) getipt met een ballon. Een arts leidt de katheter via een bloedvat in uw arm of lies aan de vernauwde klep. Eenmaal in positie wordt de ballon opgeblazen om de klep te verwijden, het verbeteren van de bloedstroom. De ballon wordt dan leeggelaten en de katheter met ballon wordt verwijderd.

Procedures

Voor sommige mensen, ballon valvuloplasty verlicht de tekenen en symptomen van mitralisklep stenose evenals chirurgie. Als uw toestand verslechtert na verloop van tijd, kunt u de procedure herhaald nodig.

Reparatie met ballon valvuloplasty

Niet iedereen met mitralisklepstenose is een kandidaat voor ballon valvuloplasty. Praat met uw arts om te beslissen of het een optie voor je.

Mitralisklep chirurgie

Chirurgische opties omvatten

Mitralisklepvervanging. Uw chirurg verwijdert de vernauwde klep en vervangt deze door een mechanische of weefselklep. Mechanische kleppen, gemaakt van metaal, zijn duurzaam, maar dragen het risico op vorming van bloedstolsels. Als u een mechanische mitralisklep te ontvangen, moet u een antistollingsmiddel medicatie, zoals warfarine (Coumadin) te nemen, voor het leven om bloedstolsels te voorkomen.

Tissue ventielen – dat kan afkomstig zijn van een varken, koe of mens overleden donor – vaak uiteindelijk te worden vervangen. Uw arts kan de risico’s en voordelen van elk type hartklep met u bespreken.