modafinil

Therapeutische klasse: CNS Stimulans

Toepassingen voor modafinil

Chemische Klasse: amfetamine Related

modafinil is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor modafinil, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op modafinil of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van modafinil bij kinderen jonger dan 17 jaar. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Hoewel passende studies over de relatie oud zijn om de effecten van modafinil werden niet uitgevoerd in de geriatrische populatie worden geriatrische-specifieke problemen niet verwacht dat het nut van modafinil bij ouderen beperken. Evenwel oudere patiënten langzamer verwijdering van modafinil uit het lichaam, die een aanpassing van de dosis voor patiënten die modafinil vereisen.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Voordat u modafinil

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van modafinil, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik modafinil met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van modafinil met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van modafinil beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem modafinil alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Als er te veel wordt genomen, kan het verslavend geworden.

modafinil wordt geleverd met een Medication Guide. Het is zeer belangrijk dat u lezen en begrijpen van deze informatie. Zorg ervoor dat u uw arts te vragen over alles wat je niet begrijpt.

modafinil niet de plaats van het krijgen van voldoende slaap te nemen. Het mag niet worden gebruikt voor incidentele slaperigheid die nog niet is gediagnosticeerd als narcolepsie, slaapapneu, of ploegendienst slaapproblemen. Vraag uw arts om advies over goede slaapgewoonten.

Als je slaap apneu en het gebruik van een continue positieve luchtwegdruk (CPAP) machine ‘s nachts, blijven gebruiken deze machine met modafinil.

Neem modafinil op hetzelfde tijdstip iedere dag. Laat de tijd van de dag je modafinil nemen niet wijzigen zonder eerst te praten met uw arts.

U kunt modafinil innemen met of zonder voedsel.

De dosering van modafinil is verschillend voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses modafinil. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van modafinil missen, sla dan de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Als u een dosis van modafinil missen en u eraan denkt vóór 12.00 uur op dezelfde dag, neem dan de gemiste dosis zo snel mogelijk.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Correct gebruik van modafinil

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Uw arts moet uw vooruitgang bij regelmatige bezoeken controleren om ervoor te zorgen dat modafinil goed werkt. Kan uw bloeddruk moeten vaker worden gecontroleerd tijdens het gebruik van modafinil.

Het is belangrijk om uw arts te vertellen als u zwanger wordt. Uw arts kunt u deelnemen aan een zwangerschap register voor patiënten die modafinil.

Ernstige huidreacties kunnen optreden met modafinil. Stop het gebruik van modafinil en raadpleeg uw arts meteen als je blaren hebt, peeling of versoepeling van de huid, rode huid laesies, ernstige acne of huiduitslag, zweren of zweren op de huid, of koorts of rillingen tijdens het gebruik van modafinil.

modafinil kan ertoe leiden dat u een ernstige vorm van een allergische reactie genaamd anafylaxie. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Stop de inname van modafinil en bel uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, netelroos, heesheid, moeite met ademhalen, problemen met slikken, of zwelling van uw handen, gezicht of de mond tijdens het gebruik van modafinil.

modafinil ernstige allergische reacties beïnvloeden meerdere organen (bijvoorbeeld hart, lever of bloedcellen) veroorzaken. Stop het gebruik van modafinil en raadpleeg uw arts meteen als u de volgende symptomen: pijn op de borst of ongemak, koorts en rillingen, donkere urine, hoofdpijn, huiduitslag, maagpijn, ongewone vermoeidheid, ongewone bloeden of blauwe plekken, of gele ogen of huid.

Als je denkt dat modafinil werkt niet naar behoren nadat u deze hebt genomen voor een paar weken, niet de dosis verhogen. In plaats daarvan contact op met uw arts.

Als u gebruik maakt van een geneesmiddel voor anticonceptie (zoals de pil, implantaten, schoten, pleisters, vaginale ringen, of een spiraaltje), kan het niet goed werken tijdens het gebruik van modafinil. Om te houden van het krijgen zwanger, gebruik dan een andere vorm van anticonceptie tijdens het gebruik van modafinil en gedurende een maand na de laatste dosis. Andere vormen van anticonceptie onder meer condooms, diafragma’s, of zwangerschap tot schuimen of gelei.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van modafinil

Modafinil kan ertoe leiden dat sommige mensen duizelig, slaperig voelen, moeite hebben met het denken of beheersen van de bewegingen, of moeite om te zien duidelijk. Zorg dat u weet hoe u reageert op modafinil voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of doe andere banen die vereisen dat je alert, goed gecoördineerd, of in staat om na te denken of te zien ook.

Stop het gebruik van modafinil en raadpleeg uw arts meteen als u de volgende symptomen tijdens het nemen van de geneeskunde: agressief gedrag, angst, depressie, hallucinaties, manie, zelfmoordgedachten, of andere psychische problemen.

Als je zijn het nemen van modafinil voor een lange tijd of in grote doses en u denkt dat u geestelijk of lichamelijk afhankelijk zijn geworden, contact op met uw arts. Enkele tekenen van afhankelijkheid van modafinil zijn

Terwijl u modafinil, wees voorzichtig met de hoeveelheid alcohol die je drinkt te beperken.

Als u het nemen van modafinil in grote doses of voor een lange tijd, niet stoppen met het zonder eerst met uw arts. Uw arts kunt u het bedrag dat u neemt alvorens volledig te stoppen het geleidelijk te verminderen.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

modafinil Side Effects

modafinil

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule 4 Sommige potentieel voor misbruik

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

WADA Class WADA Anti-Doping Classification

Ploegendienst slaapstoornis Provigil, Nuvigil, armodafinil

Narcolepsie Adderall, methylfenidaat, Ritalin, Concerta, Adderall XR, Provigil, amfetamine, Nuvigil

Obstructief Slaap Apneu / Hypopnea Syndroom Provigil, Nuvigil, armodafinil