Monodox

Therapeutische klasse: Antibiotic

Gebruikt Voor Monodox

Chemische Klasse: tetracycline (klasse)

Doxycycline vertraagde afgifte en tabletten worden ook gebruikt om malaria te voorkomen en te behandelen miltvuur infectie na mogelijke blootstelling en andere problemen zoals bepaald door uw arts.

Doxycycline behoort tot de klasse van geneesmiddelen die bekend staat als tetracycline antibiotica. Het werkt door het doden van bacteriën of het voorkomen van hun groei. Toch zal dit geneesmiddel niet werken voor verkoudheid, griep of ander virus infecties.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Doxycycline kan permanente verkleuring van de tanden veroorzaken en het afremmen van de groei van de botten. Dit geneesmiddel mag niet worden gegeven aan kinderen van 8 jaar en jonger (behalve voor de behandeling van blootstelling aan inhalatie-anthrax), tenzij door de arts van het kind.

Voordat u Monodox

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van doxycycline bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op nier-, lever- of hartproblemen die de nodige voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die doxycycline nodig hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die doxycycline bevatten. Het kan niet specifiek Monodox zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Neem dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan de kans op bijwerkingen verhogen.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een patiënt instructies. Lees en volg de instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Als u gebruik maakt van vertraagde afgifte tabletten of tabletten

Slik de capsule in zijn geheel. Geen pauze, pletten, kauwen, of te openen.

Schud de drank goed gewoon voor elk gebruik. Meet de dosis met een gemarkeerde maatlepel, orale spuit, of medicijnen beker.

Drink veel vocht tot irritatie van de keel en zweren te voorkomen.

Als u gebruik van dit geneesmiddel tegen malaria tijdens de reis te voorkomen, start met het innemen van het geneesmiddel 1 of 2 dagen voordat u op reis. Neem het geneesmiddel elke dag tijdens uw reis en blijven nemen het voor 4 weken na terugkomst. Echter, geen gebruik maken van het geneesmiddel langer dan 4 maanden.

Als u voor Oracea ™ vertraagde afgifte capsules

Gebruik alleen het merk van dit medicijn die uw arts voorgeschreven. Verschillende merken zijn mogelijk niet op dezelfde manier werken.

Correct gebruik van doxycycline

Om u te helpen opruimen van uw infectie volledig, houden het innemen van dit geneesmiddel voor de full-time van de behandeling, zelfs als je begint te voelen beter na een paar dagen. Als u stopt met het innemen van dit geneesmiddel te snel, kan uw symptomen terugkeren.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Monodox

Als uw symptomen niet binnen een paar dagen te verbeteren of als ze erger worden, contact op met uw arts.

Het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap kan uw ongeboren kind schadelijk zijn. Gebruik een effectieve vorm van anticonceptie uit om zwanger te houden. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Dit geneesmiddel kan de kleur van je huid, nagels, ogen, tanden, het tandvlees, of littekens donkerder. Praat met uw arts als u zich zorgen maakt.

Doxycycline kan diarree veroorzaken en in sommige gevallen ernstig zijn. Het kan 2 maanden of meer optreden nadat u stopt met het innemen van dit geneesmiddel. Heeft een geneesmiddel voor de behandeling van diarree zonder eerst met uw arts. Diarree geneesmiddelen kunnen de diarree verergeren of het langer duren. Als u vragen heeft over deze of als milde diarree aanhoudt of erger wordt, raadpleeg dan uw arts.

De anticonceptiepil (met oestrogeen) niet goed werken tijdens het gebruik van doxycycline. Om te houden van het krijgen zwanger, gebruik maken van andere vormen van anticonceptie. Deze omvatten condooms, een diafragma, of zwangerschap tot schuim of gelei.

Doxycycline kan ertoe leiden dat uw huid gevoeliger voor zonlicht dan het is normaal. Blootstelling aan zonlicht, zelfs voor korte periodes, kan een huiduitslag, jeuk, roodheid of andere verkleuring van de huid, of een ernstige zonnebrand veroorzaken. Wanneer je begint gebruik van dit geneesmiddel

Als u een ernstige reactie van de zon, contact op met uw arts.

Monodox Side Effects

Monodox (doxycycline)

Dit geneesmiddel kan intracraniële hypertensie veroorzaken. Dit is meer waarschijnlijk bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd met overgewicht of hebben een geschiedenis van intracraniële hypertensie. Vertel het uw arts meteen als u een hoofdpijn, wazig zicht, of veranderingen in het gezichtsvermogen.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als koorts, huiduitslag, gewrichtspijn of vermoeidheid optreedt. Dit kunnen symptomen van een auto-syndroom waarbij het lichaam aanvallen zelf.

Je moet niet maagzuurremmers die aluminium, calcium of magnesium, of een product dat ijzer bevat, zoals vitamine of mineraal supplementen bevatten nemen.

Als u gebruik van dit geneesmiddel om malaria te voorkomen, nemen extra zorg niet te krijgen gebeten door muggen. Gebruik beschermende kleding, klamboe of schermen, en een insectenwerend middel.

Voordat u een medische test, vertel de arts die verantwoordelijk is voor dat u dit geneesmiddel gebruikt. De resultaten van een aantal tests kunnen worden beïnvloed door dit geneesmiddel.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie D Positief bewijs van de risico’s

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Bovenste luchtweginfectie amoxicilline, doxycycline, azithromycine, Augmentin, cefalexine, Bactrim

Chlamydia infectie amoxicilline, doxycycline, azithromycine, Levaquin, levofloxacine, Zithromax

Ziekte van Lyme doxycycline, erythromycine, ceftriaxon, cefuroxim, Rocephin, Ceftin

Bacteriële infectie ciprofloxacine, amoxicilline, doxycycline, azithromycine, metronidazol, Augmentin