montelukast (oraal) voorzorgsmaatregelen

Als u gaat met dit geneesmiddel voor een lange tijd, is het zeer belangrijk dat uw arts controleert u of uw kind op regelmatige bezoeken. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te controleren of er geen ongewenste effecten.

Het kan zijn dat andere geneesmiddelen voor astma samen met montelukast. Stop niet met het nemen van deze medicijnen en hoeft de dosis niet te verlagen, zelfs als uw astma lijkt beter, tenzij u of uw kind wordt verteld om dit te doen door uw arts.

Praat met uw arts of medische hulp als

Montelukast kan ertoe leiden dat sommige mensen worden onrustig, gedesori├źnteerd, prikkelbaar, of weer te geven andere abnormale gedrag. Het kan ook leiden tot een aantal mensen om su├»cidale gedachten en neigingen te hebben of om meer depressief. Het rapporteren van ongewone gedachten of gedrag dat problemen u of uw kind, vooral als ze nieuw of erger snel. Zorg ervoor dat de arts op de hoogte als u of uw kind moeite hebben met slapen, boos gemakkelijk, of start roekeloos handelen. Ook vertel de arts als u of uw kind plotselinge of sterke gevoelens, zoals het gevoel nerveus, boos, rusteloos, gewelddadig, of bang.

Dit geneesmiddel kan bepaalde witte bloedcellen (eosinofielen) te verhogen en kunnen systemische vasculitis veroorzaken. Neem contact op met uw arts meteen als u een gevoel van gevoelloosheid in je armen of benen, griepachtige symptomen, huiduitslag, of pijn of zwelling van de sinussen.