morfine (injectie route) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw arts de vooruitgang of u of uw kind te controleren terwijl u dit geneesmiddel. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te beslissen of u moet blijven gebruiken.

Dit geneesmiddel zal toevoegen aan de gevolgen van alcohol en andere CZS-depressiva (geneesmiddelen die u slaperig of minder alert kan maken). Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor allergieën of verkoudheid, sedativa, tranquillizers, of slapen geneeskunde; andere voorgeschreven pijnstillers of verdovende middelen, medicijnen voor epileptische aanvallen of barbituraten, spierverslappers, of anesthetica, waaronder een aantal tandheelkundige anesthetica. Neem contact op met uw arts voordat u of uw kind een van de bovenstaande tijdens het gebruik van dit geneesmiddel vermeld medicijnen in te nemen.

Dit medicijn kan verslavend zijn. Als u of uw kind het gevoel hebben dat het geneesmiddel niet zo goed werkt, niet meer dan de voorgeschreven dosis te gebruiken. Bel uw arts voor instructies.

Met behulp van verdovende middelen voor een lange tijd kan leiden tot ernstige obstipatie veroorzaken. Om dit te voorkomen, kan uw arts u of uw kind direct naar laxeermiddelen, drinken veel van vloeistoffen, of de hoeveelheid vezels in de voeding te verhogen. Zorg ervoor dat u de aanwijzingen nauwgezet te volgen, omdat de aanhoudende obstipatie kan leiden tot meer ernstige problemen.

Duizeligheid, duizeligheid, of flauwvallen kan optreden wanneer u of uw kind opstaan ​​plotseling vanuit een liggende of zittende houding. Opstaan ​​langzaam kan helpen bij het verminderen van dit probleem. Ook liggen voor een tijdje kan de duizeligheid of licht in het hoofd te verlichten.

Dit geneesmiddel kan u zich duizelig, slaperig, verward of gedesoriënteerd te maken. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als u zich duizelig of niet alert zijn te doen.

Voordat met elke vorm van chirurgische ingreep (inclusief een tandheelkundige ingreep) of spoedbehandeling, vertel de arts of tandarts die verantwoordelijk is voor dat u of uw kind gebruik van dit geneesmiddel. Ernstige ongewenste effecten kunnen optreden als bepaalde medicijnen samen met morfine injectie worden gegeven.

Als u of uw kind zijn geweest het gebruik van dit geneesmiddel regelmatig voor enkele weken of langer, niet plotseling stoppen met het gebruik zonder controle met uw arts. Uw arts kan vragen om het bedrag dat u gebruikt geleidelijk te verminderen alvorens volledig te stoppen. Dit kan helpen voorkomen dat verslechtering van uw conditie en de mogelijkheid van ontwenningsverschijnselen, zoals buikpijn of maagkrampen, angst, koorts, misselijkheid, loopneus, zweten, trillen, of moeite met slapen te verminderen.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.