morfine

Morfine drank is verkrijgbaar in 10 mg / 5 ml, 20 mg / 5 ml en 100 mg / 5 ml (20 mg / ml) concentraties. De 100 mg / 5 ml (20 mg / ml) concentratie wordt geïndiceerd voor gebruik in opioïde-tolerante patiënten. Zorg ervoor dat de dosering fouten als gevolg van verwarring tussen verschillende concentraties en tussen mg en mL, wat kan leiden tot onbedoelde overdosis en dood te voorkomen. Houd morfine orale oplossing buiten het bereik van kinderen.

Morfine sulfaat is een schema II gereguleerde stof met het potentieel voor opioïde verslaving, misbruik of verkeerd gebruik wat kan leiden tot een overdosis en de dood. Beoordelen van risico vóór de opening en controleren op tekenen van verkeerd gebruik, misbruik, verslaving en tijdens de behandeling. Ernstige of fatale respiratoire depressie kan optreden, met de hoogste risico bij aanvang en met dosisverhogingen. Monitor op tekenen van respiratoire depressie tijdens de behandeling. Patiënten moeten capsules of tabletten in hun geheel om het risico op overdosering te verminderen door te slikken wanneer capsules zijn tabletten worden gekauwd, geplet, of opgelost. Accidentele inname van morfinesulfaat kan leiden tot fatale overdosis morfine, vooral bij kinderen. Langdurig gebruik tijdens de zwangerschap kan leiden tot neonatale opioïde ontwenningsverschijnselen. Bij langdurig gebruik is vereist bij een zwangere vrouw, adviseren de patiënt van het risico voor de foetus en ervoor te zorgen dat een passende behandeling beschikbaar zal zijn. Patiënten moeten alcohol en alcoholhoudende producten te vermijden als de consumptie van alcohol kan leiden tot een verhoogde plasmaspiegel en een potentieel fatale overdosis morfine.

Gebruikt Voor morfine

Therapeutische klasse: Pijnstillende

Chemische Klasse: Opioïdengebruik

Morfine verlengde afgifte capsules of tabletten mogen niet worden gebruikt als u pijnstillers nodig hebt voor een korte tijd, zoals bij het herstellen van een operatie. Gebruik geen morfine lichte pijn verlichten, of in situaties waarin niet-narcotische geneesmiddelen effectief. morfine mag niet worden gebruikt voor de behandeling van pijn die je maar een keer in de zoveel tijd of “zo nodig”.

Wanneer morfine wordt gebruikt voor een lange tijd, kan het verslavend, waardoor mentale of fysieke afhankelijkheid worden. Echter, moeten mensen die aanhoudende pijn niet laten de angst voor afhankelijkheid te houden van het gebruik van verdovende middelen om hun pijn te verlichten. Geestelijke afhankelijkheid (verslaving) is niet waarschijnlijk, wanneer verdovende middelen worden gebruikt voor dit doel. Lichamelijke afhankelijkheid kan leiden tot ontwenningsverschijnselen wanneer de behandeling plotseling wordt gestopt. Kan echter ernstige ontwenningsverschijnselen meestal voorkomen door geleidelijk de dosis verlagen gedurende een periode vóór de behandeling volledig gestopt.

morfine is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor morfine, moet het volgende worden overwogen

Vóór het gebruik van morfine

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op morfine of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van morfine in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van morfine bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde long-, lever-, nier- of hartproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die morfine om potentieel ernstige bijwerkingen te voorkomen nodig hebben.

Studies bij vrouwen wijzen erop dat deze medicatie vormt een minimaal risico voor de zuigeling bij gebruik tijdens het geven van borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van morfine, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik morfine met een van de volgende geneesmiddelen wordt afgeraden. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik morfine met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van morfine met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik morfine met een van de volgende is doorgaans niet aanbevolen, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosering of hoe vaak u morfine gebruiken veranderen, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van morfine beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem morfine alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Dit is vooral belangrijk voor oudere patiënten, die gevoeliger zijn voor de effecten van pijnstillers zijn. Als er te veel morfine wordt gedurende een lange tijd kan worden gewoonte-vorming (waardoor mentale of fysieke afhankelijkheid).

morfine wordt geleverd met een handleiding Medicijnen en de patiënt instructies. Lees en volg de instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Avinza® wordt elke 24 uur genomen. Kadian® wordt om de 12 of 24 uur genomen op hetzelfde tijdstip iedere dag.

U kunt morfine met of zonder voedsel.

Morfine verlengde afgifte capsules en tabletten mag alleen worden gebruikt door patiënten die reeds het nemen van verdovende pijnstillers, ook wel opioïden. Deze patiënten worden genoemd opioïde-tolerante. Als u niet zeker of u opioïd-tolerant zijn, zijn, contact op met uw arts voordat u morfine.

Slik de verlengde afgifte capsules en tabletten geheel. Do not crush, breken, op te lossen, of kauwen hen. Gebruik geen tabletten met langdurige afgifte die gebroken.

Als u de verlengde afgifte capsule niet kunnen slikken, kunt u deze te openen en giet het geneesmiddel in een kleine hoeveelheid van de appelmoes. Roer het mengsel goed en slik het meteen zonder te kauwen. Do morfine niet ontvangen via een neussonde of maagsonde.

Correct gebruik van morfine

Terwijl het nemen van de verlengde afgifte tablet, kan een deel van de tablet overgaan in uw ontlasting. Dit is normaal en niets aan de hand.

Morfine verlengde afgifte capsules of tabletten werken anders dan de reguliere morfine drank of tabletten, zelfs in dezelfde dosis. Schakel niet over van het ene merk of vorm naar de andere, tenzij uw arts u dat zegt.

Meet de mondelinge vloeistof met een gemarkeerde maatlepel, orale spuit, of medicijnen beker. Het gemiddelde huishouden theelepel mag nooit aan de juiste hoeveelheid vloeistof.

De dosis morfine zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses morfine. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis morfine missen, sla dan de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Als u een dosis van Avinza®, Kadian®, of MS Contin missen, sla dan de gemiste dosis over en neem de volgende dosis op het gebruikelijke tijdstip de volgende dag. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van morfine

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Morfine kan ernstige ongewenste effecten veroorzaken als door volwassenen, kinderen of huisdieren die niet gewend zijn om sterke narcotische pijnstillers. Zorg ervoor dat u het geneesmiddel te slaan in een veilige plaats om te voorkomen dat anderen het krijgen van het.

Spoel de gebruikte capsules, vloeistof, en tabletten in het toilet.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren tijdens het gebruik van morfine. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te beslissen of u moet blijven om het te nemen.

morfine zal toevoegen aan de gevolgen van alcohol en andere CZS-depressiva (geneesmiddelen die u slaperig of minder alert kan maken). Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor allergieën of verkoudheid, slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen, of slaapmiddel, andere voorgeschreven pijnstillers of verdovende middelen, medicijnen voor epileptische aanvallen of barbituraten, spierverslappers, of narcose, waaronder een aantal tandheelkundige anesthetica. Neem contact op met uw arts voordat u een van deze geneesmiddelen tijdens het gebruik van morfine.

morfine Side Effects

morfine

morfine kan verslavend zijn. Als u denkt dat het geneesmiddel niet zo goed werkt, niet meer dan de voorgeschreven dosis te gebruiken.

Duizeligheid, kan duizeligheid, of flauwvallen optreden wanneer je opstaat plotseling vanuit een liggende of zittende houding. Opstaan ​​langzaam kan helpen bij het verminderen van dit probleem. Ook liggen voor een tijdje kan de duizeligheid of licht in het hoofd te verlichten.

morfine kan u duizelig, suf, verward of gedesoriënteerd te maken. Zorg dat u weet hoe u reageert op morfine voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als u zich duizelig of niet alert zijn te doen.

Met behulp van verdovende middelen voor een lange tijd kan leiden tot ernstige obstipatie veroorzaken. Om dit te voorkomen, kan uw arts u naar laxeermiddelen, drinken veel van vloeistoffen, of de hoeveelheid vezels in uw dieet te verhogen. Zorg ervoor dat u de aanwijzingen nauwgezet te volgen, omdat de aanhoudende obstipatie kan leiden tot meer ernstige problemen.

morfine kan een ernstige allergische reactie genoemd anafylaxie veroorzaken. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Bel uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, heesheid, moeite met ademhalen, problemen met slikken, of zwelling van uw handen, gezicht of de mond tijdens het gebruik van morfine.

Als u regelmatig gebruik van morfine voor enkele weken of langer, hoeft uw dosis niet wijzigen of plotseling stoppen met het gebruik zonder controle met uw arts. Uw arts kan vragen om het bedrag dat u gebruikt geleidelijk te verminderen alvorens volledig te stoppen. Dit kan helpen voorkomen dat verslechtering van uw conditie en de mogelijkheid van ontwenningsverschijnselen, zoals buikpijn of maagkrampen, angst, koorts, misselijkheid, loopneus, zweten, trillen, of slaapproblemen te verminderen.

Niet te veel morfine of neem het vaker dan uw arts u dat zegt. Dit kan levensbedreigend zijn. Symptomen van een overdosis zijn: extreme duizeligheid of zwakte, trage hartslag en ademhaling, toevallen, moeite met ademhalen en koude, klamme huid. Bel uw arts meteen als u deze symptomen opmerkt.

Het gebruik van morfine tijdens de zwangerschap kan leiden tot ernstige ongewenste effecten in uw pasgeboren baby veroorzaken. Vertel het uw arts meteen als u denkt dat u zwanger bent of als u van plan bent zwanger te worden tijdens het gebruik van morfine.

Do morfine niet als u gebruik maakt of een MAO-remmer (MAO-remmers) hebben gebruikt, zoals Eldepryl®, Marplan®, Nardil® of Parnate® in de afgelopen 14 dagen.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule 2 High potentieel voor misbruik

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

WADA Class WADA Anti-Doping Classification

Chronische Pijn tramadol, oxycodon, Cymbalta, Percocet, duloxetine, fentanyl, Dilaudid, OxyContin, methadon, Ultram, hydromorfon, buprenorfine

Pijn tramadol, oxycodon, paracetamol, Tylenol, naproxen, aspirine, ibuprofen, hydrocodon, amitriptyline, Percocet, hydroxyzine, clonidine