morphea tests en diagnose

Uw arts kan morphea diagnose door onderzoek van de aangetaste huid en vragen u over uw tekenen en symptomen. Hij of zij kan een kleine steekproef van de aangetaste huid (huidbiopsie) neemt voor het onderzoek in het laboratorium. Deze kunnen veranderingen in de huid, zoals verdikking van het collageen in de tweede laag van de huid (dermis) onthullen. Collageen is een eiwit dat maakt je bindweefsel, met inbegrip van uw huid. Het helpt uw ​​huid elastisch en veerkrachtig.

Het is belangrijk om morphea onderscheiden van systemische sclerodermie, dus als je morphea, zal uw arts waarschijnlijk doorverwijzen naar een specialist in huidaandoeningen (dermatoloog) of ziekten van de gewrichten, botten en spieren (reumatoloog).

Als uw kind hoofd en nek morphea, neem hem of haar voor reguliere uitgebreide oogonderzoek, zoals morphea onmerkbaar nog onherstelbaar oogletsel kunnen veroorzaken.

Echografie en magnetische resonantie imaging (MRI) kan nuttig zijn bij het monitoren ziekteprogressie en hoe het reageert op de behandeling.