moxifloxacine intraveneus

Fluorochinolonen, waaronder moxifloxacine hydrochloride, geassocieerd met een verhoogd risico van tendinitis en scheuren in volwassenen. Risico verder toeneemt met de leeftijd boven de 60 jaar, gelijktijdige steroïde therapie, en de nieren, het hart of de longen transplantaties. Fluoroquinolonen kunnen spierzwakte bij personen met myasthenia gravis verergeren. Vermijd bij patiënten met een bekende voorgeschiedenis van myasthenia gravis.

Gebruikt Voor moxifloxacine

Therapeutische klasse: Antibiotic

Chemische Klasse: moxifloxacine

Moxifloxacine behoort tot de klasse van geneesmiddelen bekend als chinolonantibiotica. Het werkt door het doden van bacteriën of het voorkomen van hun groei. Toch zal moxifloxacine niet werken voor verkoudheid, griep of ander virus infecties.

moxifloxacine wordt alleen gegeven door of onder direct toezicht van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor moxifloxacine, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op moxifloxacine en andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van moxifloxacine injectie in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Vóór het gebruik van moxifloxacine

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van moxifloxacine injectie bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde hartproblemen hebt, of het ontwikkelen van ernstige pees problemen (met inbegrip van scheuren van een pees), die voorzichtigheid bij patiënten die moxifloxacine injectie nodig heeft.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u ontvangt moxifloxacine, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van moxifloxacine met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Moxifloxacine gebruik met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van moxifloxacine met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van moxifloxacine beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Een verpleegkundige of andere opgeleide zorgverlener zal u moxifloxacine geven. moxifloxacine wordt gegeven via een naald geplaatst in één van uw aderen. Het geneesmiddel moet langzaam worden geïnjecteerd, zodat uw IV buis zal moeten blijven in de plaats voor 60 minuten.

Uw arts kan u een paar doses van moxifloxacine te geven tot uw toestand verbetert, en dan kan worden overgeschakeld op een oraal geneesmiddel dat op dezelfde manier werkt. Als u zich zorgen maakt over deze, overleg dan met uw arts.

moxifloxacine wordt geleverd met een Medication Guide. Lees en volg de instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren, terwijl u ontvangt moxifloxacine. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te controleren of er geen ongewenste effecten.

Als u een laag kaliumgehalte in het bloed, kan moxifloxacine uw risico van het hebben van een snelle, langzame of onregelmatige hartslag, verlies van bewustzijn, of flauwvallen vergroten. Als deze symptomen zich voordoen, vertel uw arts meteen.

moxifloxacine kan ernstige allergische reacties, waaronder anafylaxie, die levensbedreigend kan zijn en vereisen directe medische aandacht veroorzaken. Bel uw arts meteen als je jeuk, huiduitslag, heesheid, moeite met ademhalen, problemen met slikken, of zwelling van uw handen, gezicht of de mond na moxifloxacine ontvangen.

Moxifloxacine kan diarree veroorzaken en in sommige gevallen ernstig zijn. Het kan 2 maanden of meer optreden nadat u stopt met het gebruik van moxifloxacine. Heeft een geneesmiddel voor de behandeling van diarree zonder eerst met uw arts. Diarree geneesmiddelen kunnen de diarree verergeren of het langer duren. Als u vragen heeft over deze of als milde diarree aanhoudt of erger wordt, raadpleeg dan uw arts.

Vertel het uw arts meteen als u beginnen met gevoelloosheid, tintelingen, of brandende pijn in je handen, armen, benen of voeten. Dit kunnen symptomen zijn van een aandoening, de zogenaamde perifere neuropathie zijn.

Moxifloxacine kan in zeldzame gevallen een ontsteking (tendinitis) of scheuren van een pees (de kabel die de spieren aan de beenderen hecht) veroorzaken. Dit kan zich voordoen tijdens het gebruik van het geneesmiddel of nadat u klaar bent met het gebruik ervan. Het risico van het hebben van pezen problemen kan worden verhoogd als u ouder bent dan 60 jaar, zijn met behulp van steroïde medicijnen (bijvoorbeeld dexamethason, prednisolon, prednison, of Medrol®), ernstige nierproblemen, hebben een geschiedenis van pezen problemen (bv reumatoïde artritis), of als u een orgaantransplantatie hebben ontvangen (bijvoorbeeld hart-, nier-, of long). Neem contact op met uw arts meteen als u plotseling pijn of zwelling in een pees na het sporten (bijv, enkel, rug van de knie of been, schouder, elleboog of pols), blauwe plekken makkelijker na een blessure, of niet in staat zijn om te dragen gewicht of verplaats het getroffen gebied. Zich te onthouden van de oefening totdat uw arts anders zegt.

Moxifloxacine kan ertoe leiden dat sommige mensen duizelig, licht in het hoofd, slaperig of minder alert zijn dan ze normaal geworden. Zorg dat u weet hoe u reageert op moxifloxacine voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als u zich duizelig of niet alert zijn te doen. Als deze reacties zijn vooral hinderlijk, raadpleeg dan uw arts.

Correct gebruik van moxifloxacine

Sommige mensen die moxifloxacine krijgen mogelijk meer gevoelig voor zonlicht dan normaal geworden. Blootstelling aan zonlicht, zelfs voor korte periodes, kan ernstige zonnebrand, of huiduitslag, roodheid, jeuk of verkleuring veroorzaken. Wanneer u beginnen met het ontvangen moxifloxacine

Als u een ernstige reactie van de zon, contact op met uw arts.

Voor patiënten met diabetes: moxifloxacine invloed kunnen zijn op de bloedsuikerspiegel. Als u een verandering in de resultaten van uw bloed of urine suiker proeven merkt of als u vragen hebt, contact op met uw arts.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van moxifloxacine

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Bacteriële infectie ciprofloxacine, amoxicilline, doxycycline, azithromycine, metronidazol, Augmentin

Bronchitis ciprofloxacine, amoxicilline, doxycycline, azithromycine, Augmentin

moxifloxacine Side Effects

moxifloxacine

Longontsteking ciprofloxacine, amoxicilline, doxycycline, azithromycine, metronidazol, Augmentin

Sinusitis prednison, ciprofloxacine, amoxicilline, azitromycine, Augmentin, clindamycine