moxifloxacine (oraal) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren terwijl u dit geneesmiddel gebruikt. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te beslissen of u moet blijven om het te nemen.

Als u een laag kaliumgehalte in het bloed, kan moxifloxacine uw risico van het hebben van een snelle, langzame of onregelmatige hartslag, verlies van bewustzijn, of flauwvallen vergroten. Als deze symptomen zich voordoen, vertel uw arts meteen.

Dit geneesmiddel kan ernstige allergische reacties, waaronder anafylaxie, die levensbedreigend kan zijn en vereisen directe medische aandacht veroorzaken. Bel uw arts meteen als je jeuk, huiduitslag, heesheid, moeite met ademhalen, problemen met slikken, of zwelling van uw handen, gezicht of de mond nadat u dit geneesmiddel.

Moxifloxacine kan diarree veroorzaken en in sommige gevallen ernstig zijn. Het kan 2 maanden of meer optreden nadat u stopt met het innemen van dit geneesmiddel. Gebruik geen geneesmiddel niet nemen om diarree te behandelen zonder eerst met uw arts. Diarree geneesmiddelen kunnen de diarree verergeren of het langer duren. Als u vragen heeft over deze of als milde diarree aanhoudt of erger wordt, raadpleeg dan uw arts.

Vertel het uw arts meteen als u beginnen met gevoelloosheid, tintelingen, of brandende pijn in je handen, armen, benen of voeten. Dit kunnen symptomen zijn van een aandoening, de zogenaamde perifere neuropathie zijn.

Moxifloxacine kan in zeldzame gevallen een ontsteking (tendinitis) of scheuren van een pees (de kabel die de spieren aan de beenderen hecht) veroorzaken. Dit kan optreden wanneer u het nemen worden de medicijnen of nadat u klaar bent met het nemen van het. Het risico van het hebben van pezen problemen kan worden verhoogd als u ouder bent dan 60 jaar, zijn met behulp van steroïde medicijnen (bijvoorbeeld dexamethason, prednisolon, prednison, of Medrol®), ernstige nierproblemen, hebben een geschiedenis van pezen problemen (bv reumatoïde artritis), of als u een orgaantransplantatie hebben ontvangen (bijvoorbeeld hart-, nier-, of long). Neem contact op met uw arts meteen als u plotseling pijn of zwelling in een pees na het sporten (bijv, enkel, rug van de knie of been, schouder, elleboog of pols), blauwe plekken makkelijker na een blessure, of niet in staat zijn om te dragen gewicht of verplaats het getroffen gebied. Zich te onthouden van de oefening totdat uw arts anders zegt.

Moxifloxacine kan ertoe leiden dat sommige mensen duizelig, licht in het hoofd, slaperig of minder alert zijn dan ze normaal geworden. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als u zich duizelig of niet alert zijn te doen. Als deze reacties zijn vooral hinderlijk, raadpleeg dan uw arts.

Sommige mensen die moxifloxacine nemen kunnen gevoeliger zijn voor zonlicht dan normaal geworden. Blootstelling aan zonlicht, zelfs voor korte periodes, kan ernstige zonnebrand, of huiduitslag, roodheid, jeuk of verkleuring veroorzaken. Wanneer je begint gebruik van dit geneesmiddel

Als u een ernstige reactie van de zon, contact op met uw arts.

Voor patiënten met diabetes: Dit geneesmiddel kan invloed hebben op de bloedsuikerspiegel. Als u een verandering in de resultaten van uw bloed of urine suiker proeven merkt of als u vragen hebt, contact op met uw arts.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.