MRSA-infectie oorzaken

Verschillende rassen van Staphylococcus aureus bacterie, in de volksmond “stafylokok,” bestaan. Stafylokok bacteriën zijn normaal op de huid of in de neus van ongeveer een derde van de bevolking. De bacteriën zijn over het algemeen onschadelijk, tenzij ze het lichaam binnen via een snee of andere wond, en zelfs dan meestal ze veroorzaken slechts kleine huidproblemen bij gezonde mensen.

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention, minder dan 2 procent van de bevolking chronisch draagt ​​het type stafylokok bacteriën bekend als MRSA.

MRSA is het resultaat van tientallen jaren vaak onnodig antibiotica. Jarenlang hebben antibiotica voorgeschreven voor verkoudheid, griep en andere virale infecties die niet reageren op deze medicijnen. Zelfs wanneer antibiotica op de juiste wijze worden gebruikt, dragen zij bij aan de opkomst van resistente bacteriën, omdat ze niet elke kiem zij zich richten vernietigen. Bacteriën leven op een evolutionaire fast track, zodat bacteriën die de behandeling overleven met één antibioticum snel leren om anderen te weerstaan.

Resistentie tegen antibiotica