multiple myeloom behandelingen en drugs

Als u symptomen vertoont, kan de behandeling helpen verlichten van pijn, controle complicaties van de ziekte, te stabiliseren uw conditie en de trage voortgang van de ziekte.

Als u meerdere myeloom, maar zijn geen symptomen (smeulend multipel myeloom) ondervindt, mag u geen behandeling nodig. Echter, zal uw arts regelmatig uw toestand op tekenen van de ziekte vordert. Dit kan regelmatig bloed- en urinetesten te betrekken.

Als u tekenen en symptomen ontwikkelen of uw multipel myeloom tekenen van progressie, kunnen u en uw arts besluiten om de behandeling te beginnen.

Onmiddellijke meestal niet nodig zijn

Hoewel er geen remedie voor multiple myeloma, met een goede behandeling resultaten kun je meestal terug te keren naar de buurt-normale activiteit.

Standaard behandeling opties omvatten

Behandelingen voor myeloma

Stamceltransplantatie. Een stamceltransplantatie is een procedure om uw zieke beenmerg te vervangen door gezond beenmerg.

Hoe behandelingen worden gebruikt

Voordat een stamceltransplantatie, zijn bloedvormende stamcellen verzameld uit uw bloed. U ontvangt dan een hoge dosis chemotherapie om uw zieke beenmerg te vernietigen. Dan is uw stamcellen worden toegediend in je lichaam, waar ze reizen naar uw botten en beginnen met de wederopbouw van uw beenmerg.

Het behandelen van complicaties

Welke combinatie van behandelingen die u waarschijnlijk te ontvangen zal afhangen van de vraag of je beschouwd als een goede kandidaat voor stamceltransplantatie bent. Dit is afhankelijk van het risico van uw ziekte vordert, uw leeftijd en uw algehele gezondheid.

Als je beschouwd als een kandidaat voor stamceltransplantatie, zal uw initiële therapie waarschijnlijk ook een combinatie van behandelingen, zoals gerichte therapie, biologische therapie, corticosteroïden en soms chemotherapie.

Uw stamcellen zal waarschijnlijk worden verzameld nadat u een paar maanden van de behandeling hebben ondergaan. U mag de stamceltransplantatie ondergaan snel na je cellen worden verzameld of de transplantatie kan worden uitgesteld tot na een terugval, als het zich voordoet. In sommige gevallen, artsen raden twee stamceltransplantaties voor mensen met multiple myeloma.

Na de stamceltransplantatie, zult u waarschijnlijk ontvangt gerichte therapie of biologische therapie als een onderhoudsbehandeling om herhaling van myeloom te voorkomen.

Als je niet als een kandidaat voor stamceltransplantatie, zal uw initiële therapie waarschijnlijk ook chemotherapie gecombineerd met corticosteroïden, gerichte therapie of biologische therapie.

In select gevallen, artsen gebruiken een gereduceerde intensiteit stamceltransplantatie bij oudere mensen die in zeer goede gezondheid, maar kan niet de sterke chemotherapie doses gebruikt in een traditionele stamceltransplantatie tolereren. Een verlaagde intensiteit of “mini” stamceltransplantatie maakt gebruik van lagere doses chemotherapie.

Als uw myeloma terugkomt of niet reageert op de behandeling, kan uw arts u aanraden te herhalen ander verloop van de behandeling die je in eerste instantie geholpen. Een andere optie probeert een of meer andere behandelingen typisch als eerstelijnstherapie, alleen of in combinatie.

Onderzoek naar een aantal nieuwe behandelingsopties is aan de gang, en je kan in aanmerking komen voor een klinische proef om de toegang tot die experimentele behandelingen te krijgen. Praat met uw arts over wat klinische proeven voor u beschikbaar kunnen zijn.

Omdat multipel myeloom een ​​aantal complicaties kan veroorzaken, kunt u ook de behandeling van deze specifieke voorwaarden nodig. Bijvoorbeeld