mycofenolaatmofetil (oraal) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken. Uw arts zal bloedonderzoek doen om ervoor te zorgen dat mycofenolaat goed werkt en om te controleren op ongewenste effecten.

Het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap kan uw ongeboren kind schaden of leiden tot een miskraam tijdens de eerste 3 maanden zijn. Als u een vrouw bent die kinderen kan verdragen, kan uw arts u een zwangerschapstest te geven voordat u dit geneesmiddel te gebruiken om ervoor te zorgen dat je niet zwanger bent. Uw anticonceptiepillen kan niet zo goed werken tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Je moet twee vormen van anticonceptie te gebruiken samen voor 1 maand vóór het begin van dit geneesmiddel, voor de hele tijd dat u wordt behandeld, en gedurende 6 weken nadat u uw laatste dosis van dit geneesmiddel ontvangt. Gebruik de pil samen met een andere vorm van anticonceptie, zoals een condoom, diafragma, of zwangerschap tot schuim of gelei. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van het geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Het gebruik van dit geneesmiddel kan uw risico op het krijgen van kanker of kanker huid van het lymfesysteem (lymfoom) te verhogen. Praat met uw arts als u zich zorgen over dit risico.

Gebruik zonnebrandcrème of sunblock lotions met een zonbeschermingsfactor (SPF) van ten minste 15 op een regelmatige basis als je buiten bent. Draag beschermende kleding en hoeden en blijf niet in direct zonlicht, in het bijzonder tussen de uren van 10:00 en 15:00 Vermijd sunlamps en zonnebanken.

Mycophenolate kan het aantal witte bloedcellen tijdelijk te verlagen in uw bloed, wat de kans op het krijgen van een infectie toeneemt. Als je kunt, voorkomen dat mensen met infecties. Neem contact op met uw arts onmiddellijk als u denkt dat u een infectie of als u koorts of rillingen, hoesten of heesheid, lagere rug of zij pijn of pijnlijk of moeilijk urineren.

Mycophenolate kan erytrocytaire aplasie (PRCA) veroorzaken. Dit is een zeer zeldzame aandoening waarbij het lichaam niet langer maakt rode bloedcellen en de patiënt heeft ernstige bloedarmoede. Neem contact op met uw arts meteen als u koorts en keelpijn, bleke huid, ongewone bloeden of blauwe plekken, of ongewone vermoeidheid of zwakte.

Dit geneesmiddel kan uw risico op het ontwikkelen van een ernstige en zeldzame hersenen infectie genaamd progressieve multifocale leuko-encefalopathie (PML) te verhogen. Neem contact op met uw arts meteen als u met meer dan één van deze symptomen: visie veranderingen, verlies van coördinatie, onhandigheid, geheugenverlies, moeite met spreken of begrijpen wat anderen zeggen, en zwakte in de benen.

Dit geneesmiddel kan uw risico op het ontwikkelen van zeldzame en ernstige virusinfecties, zoals gordelroos, herpes te verhogen, cytomegalovirus (CMV) infectie, polyomavirus geassocieerde nefropathie (PVAN) en BK-virus-geassocieerde nefropathie (BKVAN). De BK-virus kan invloed hebben op hoe uw nieren werken en leiden tot een getransplanteerde nier te mislukken. Neem contact op met uw arts meteen als u met meer dan één van deze symptomen: bloed in de urine, een verminderde frequentie of de hoeveelheid urine, toegenomen dorst, verlies van eetlust, lage rug of zij pijn, misselijkheid, zwelling van het gezicht, vingers, of onderbenen, moeite met ademhalen, ongewone vermoeidheid of zwakte, braken, of gewichtstoename.

Dit geneesmiddel kan reactivering van hepatitis B of C infectie. Neem contact op met uw arts meteen als u de volgende symptomen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel: donker gekleurde urine of bleke ontlasting, misselijkheid, braken, verlies van eetlust, pijn in de bovenbuik, gele huid of ogen.

Tijdens het gebruik van mycofenolaat, en na het stoppen, geen inentingen (vaccinaties) zonder goedkeuring van uw arts te hebben. Mycofenolaat zal de weerstand van uw lichaam te verlagen en er is een kans dat je misschien de infectie de immunisatie is bedoeld om te voorkomen krijgen.

Stop niet met het innemen van dit geneesmiddel zonder eerst met uw arts. Hierdoor kan afstoting van het getransplanteerde orgaan veroorzaken. Uw arts zal beslissen hoe lang u dit geneesmiddel moet nemen.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.