nabilone

Therapeutische klasse: Antiemetic

Gebruikt Voor nabilone

Chemische Klasse: Cannabinoid

Nabilone is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor nabilone, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op nabilone of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Onderzoeken met nabilone slechts gedaan bij volwassenen, en er is geen specifieke informatie vergelijken gebruik van nabilone bij kinderen gebruik in andere leeftijdsgroepen. Voorzichtigheid is geboden bij het voorschrijven van nabilone aan kinderen onder de leeftijd van 18 jaar als gevolg van de geest en stemmingsveranderende effecten.

Snel of bonkende hartslag, flauwte of licht in het hoofd, en ongewone vermoeidheid of zwakte kan met name waarschijnlijk bij oudere patiënten, die meestal gevoeliger dan jongere volwassenen om de effecten van nabilone zijn. Ook kunnen de effecten nabilone de geest van bijzonder belang bij ouderen zijn. Daarom moeten ouderen nauwgezet worden gevolgd tijdens het gebruik van nabilone.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Voordat u nabilone

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van nabilone beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem nabilone alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Als er te veel wordt genomen, kan dit leiden tot andere medische problemen als gevolg van een overdosis.

De dosis nabilone zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses nabilone. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van nabilone mist, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Nabilone zal toevoegen aan de gevolgen van alcohol en andere centrale zenuwstelsel (CNS) depressiva (geneesmiddelen die voelt u zich slaperig of minder alert). Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor hooikoorts, andere allergieën of verkoudheid, sedativa, tranquillizers, of slapen geneeskunde; recept pijnstillers, met inbegrip van andere verdovende middelen, barbituraten, geneeskunde voor epileptische aanvallen, spierverslappers, of anesthetica, waaronder een aantal tandheelkundige anesthetica. Neem contact op met uw arts voordat u een van de bovenstaande terwijl u nabilone.

Als u denkt dat u of iemand anders kan een overdosis hebben genomen, krijgen noodhulp in een keer. Het nemen van een overdosis van nabilone of het nemen van alcohol of het CZS onderdrukken met nabilone kan ernstige mentale effecten veroorzaken. Symptomen van overdosering zijn veranderingen in de stemming, verwardheid, ademhalingsmoeilijkheden, hallucinaties (zien, horen of voelen van dingen die er niet zijn), nervositeit of angst (ernstige), en een snelle of bonkende hartslag.

nabilone kan ertoe leiden dat sommige mensen slaperig, duizelig of licht in het hoofd worden, of om een ​​vals gevoel van welzijn voelen. Zorg dat u weet hoe u reageert op nabilone voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je duizelig bent of niet alert en helder van geest te doen.

Duizeligheid, duizeligheid, of flauwvallen optreden, vooral als je opstaat plotseling vanuit een liggende of zittende houding. Opstaan ​​langzaam kan helpen bij het verminderen van dit probleem.

Nabilone kan een droge mond veroorzaken. Voor tijdelijke verlichting, gebruik maken van suikervrije snoep of kauwgom, smelten stukjes ijs in je mond, of gebruik een speeksel vervanger. Echter, als uw mond blijft droog langer dan 2 weken te voelen, contact op met uw arts of tandarts. Voortzetting van een droge mond kan de kans van tandheelkundige ziekte, met inbegrip van tandbederf, tandvleesontsteking en schimmelinfecties te verhogen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Correct gebruik van nabilone

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule 2 High potentieel voor misbruik

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Misselijkheid / braken, chemotherapie-geïnduceerde lorazepam, Ativan, ondansetron, Zofran, dexamethason, metoclopramide, Reglan, Decadron, Marinol, dronabinol, Zofran ODT, Emend, granisetron, Aloxi, aprepitant, palonosetron, Kytril, Varubi, fosaprepitant, Sancuso, Anzemet, Dexasone , rolapitant

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van nabilone

nabilone Side Effects

nabilone