nachtmerrie stoornis

Een nachtmerrie is een verontrustende droom geassocieerd met negatieve gevoelens, zoals angst of vrees. Nachtmerries komen vaak voor, en af ​​en toe nachtmerries meestal niets aan de hand. Ze kunnen echter wel een probleem worden als je ze hebt vaak en ze verstoren uw slaap of omdat je te vrezen het slapen gaan. Een diagnose van nachtmerrie stoornis wordt alleen gemaakt als nachtmerries veroorzaken ongemak of problemen met het functioneren overdag aan de gang.

Nachtmerries kunnen beginnen bij kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud en hebben de neiging om te dalen na over de leeftijd 10. Tot 13 jaar, jongens en meisjes lijken nachtmerries in gelijke nummers. Op de leeftijd van 13, nachtmerries lijken vaker voor bij meisjes dan jongens te zijn. Sommige mensen hebben ze als tieners of volwassenen of hun hele leven.

Nightmare aandoening wordt aangeduid door artsen als een parasomnie – een soort van slaapstoornis die ongewenste ervaringen die optreden wanneer u in slaap vallen bent, tijdens de slaap of wanneer je wakker houdt. Nachtmerries treden meestal op tijdens de fase van de slaap bekend als rapid eye movement (REM).

Normaal gesproken gaan door 4-6 slaap cycli per nacht, fietsen door de slaap stadia in ongeveer 90 minuten. REM stadium verlengt bij elke cyclus, van enkele minuten in de eerste cyclus tot een uur in de laatste. Je bent meer kans om een ​​nachtmerrie in de tweede helft hebben het laatste derde deel van je ‘s nachts.

Een nachtmerrie kan deze functies inhouden

U kunt nachtmerrie stoornis of hebben, in aanvulling op het bovenstaande

Children’s nachtmerrie inhoud varieert met de leeftijd, meestal steeds complexer. Terwijl een jong kind zou kunnen dromen van monsters, kan een ouder kind nachtmerries over school of problemen thuis hebben.

Wanneer een arts te zien

Wat je kunt doen

Af en toe nachtmerries zijn meestal geen reden tot bezorgdheid. Als uw kind heeft nachtmerries, kun je gewoon noemen ze op een routine goed kind examen.

Praat met uw arts eerder als nachtmerries

Wat te verwachten van uw arts

Nachtmerries worden alleen beschouwd als een stoornis als verontrustende dromen ertoe leiden dat u angst of houdt u van het krijgen van voldoende slaap. Nachtmerries kan worden veroorzaakt door vele factoren, waaronder

Sleep studies

Nightmare stoornis kan veroorzaken

Voor kinderen, nachtmerries hebben de neiging af te nemen tegen de tijd dat ze tieners. Echter, als u zich zorgen maakt over de veiligheid of een onderliggende aandoening, kunt u met uw arts te zien. Uw arts kan u doorverwijzen naar een specialist slapen.

Het is een goed idee voor te bereiden op uw afspraak. Hier is wat informatie om u te helpen.

Een aantal fundamentele vragen te stellen aan uw arts omvatten

Aarzel niet om andere vragen die zich voordoen om u te vragen.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen, met inbegrip van

Er zijn geen tests routinematig gedaan om nachtmerrie aandoening te diagnosticeren. Terugkerende nachtmerries kan soms aangeven onderliggende angst. Als dat is waarschijnlijk, kan de arts het kind verwijzen naar een psycholoog voor de beoordeling en het beheer.

Nightmare stoornis moeten worden onderscheiden van

Af en toe, als je slaap ernstig wordt verstoord, kan uw arts een overnachting slaaponderzoek aanraden om te bepalen of de nachtmerries zijn aangesloten op een andere slaapstoornis.

Een slaaponderzoek (polysomnografie) is een test gebruikt om slaapstoornissen te diagnosticeren en meestal vereist dat je de nacht doorbrengen in een slaaplaboratorium. Tijdens de test worden de sensoren op je hoofd en het lichaam geplaatst om je hersengolven, het zuurstofgehalte in het bloed, hartslag en ademhaling, maar ook oog en been bewegingen op te nemen. In sommige studies, zal een videocamera uw slaap te nemen.

Uw arts zal de informatie te bekijken om te bepalen of u slaapstoornissen.

Behandeling van nachtmerries meestal niet nodig. Als de nachtmerries veroorzaken je leed en interfereren met uw functioneren overdag, overleg dan met uw arts. De oorzaak van de nachtmerrie aandoening helpt bij het bepalen behandeling.

Als je nachtmerries hebt, probeer een aantal ontspanningstechnieken voor het slapengaan. Neem een ​​warm bad, mediteren of praktijk diepe ademhaling. Een consistente bedtijdroutine belangrijk. Als uw kind kampt met nachtmerries, wees geduldig, kalm en geruststellend. Soms een beetje creativiteit helpt ook.

een bezoek aan uw arts