nafareline (nasale route) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleert de voortgang van u of uw kind op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit geneesmiddel goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten. Zorg ervoor dat alle afspraken houden.

Voor vrouwelijke patiƫnten: U mag dit geneesmiddel niet als u zwanger bent of zwanger kan worden. Het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap kan uw ongeboren kind schadelijk zijn. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van het geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Voor kinderen die nafareline spuiten voor de centrale vroegtijdige puberteit: Het geneesmiddel is een korte stijging van de bloedspiegels van sommige hormonen veroorzaken. Gedurende deze tijd kunt u meer tekenen van puberteit bij uw kind, met inbegrip van lichte vaginale bloeden en borstvergroting bij meisjes merken. Als uw kind de symptomen niet binnen 4 weken te verbeteren of als ze erger worden, contact op met uw arts.

Voor volwassen vrouwen die nafareline spuiten voor endometriose

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.