nalfon 200 (oraal)

fen-oh-PROE-fen

NSAIDs kunnen een verhoogd risico van ernstige cardiovasculaire trombose, myocardinfarct en beroerte, die fataal kan zijn. Dit risico kan worden verhoogd bij patiënten met cardiovasculaire aandoeningen of risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Fenoprofen is gecontra-indiceerd voor de behandeling van peri-operatieve pijn in de setting van CABG. NSAIDs kunnen ook een verhoogd risico van ernstige gastrointestinale bijwerkingen vooral bij ouderen, zoals bloeden, ulceratie en perforatie van de maag of de darmen, wat fataal kan zijn.

In het U.S.

Beschikbare Dosage Forms

Therapeutische klasse: Pijnstillende

Farmacologische klasse: NSAID

Chemische Klasse: propionzuur (klasse)

Fenoprofen een NSAID (NSAID) voor de behandeling van milde tot matige pijn, en helpt de symptomen van artritis (reumatoïde artritis en osteoartritis) verlichten, zoals ontsteking, zwelling, stijfheid en gewrichtspijn. Dit geneesmiddel niet genezen artritis en helpt u alleen zolang je blijft om het te nemen.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van fenoprofen bij kinderen jonger dan 18 jaar. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrie-specifieke problemen die het nut van fenoprofen bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nierproblemen, die voorzichtigheid nodig bij patiënten die fenoprofen hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die bevatten fenoprofen. Het is misschien niet specifiek zijn voor Nalfon 200. Gelieve te lezen met zorg.

Voor een veilig en effectief gebruik van dit geneesmiddel, niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan besteld door uw arts. Het nemen van te veel van dit geneesmiddel kan de kans op ongewenste effecten te verhogen, vooral bij oudere patiënten.

Bij gebruik voor ernstige of voortdurende artritis, moet dit geneesmiddel regelmatig worden gehouden in opdracht van uw arts, zodat zij om u te helpen. Dit geneesmiddel begint meestal te werken binnen een week, maar in ernstige gevallen tot twee weken of zelfs langer kan duren voordat je begint te voelen beter. Ook kan een aantal weken duren voordat je voelt de volledige effecten van dit geneesmiddel.

Om maagklachten te verminderen, mag u dit geneesmiddel met voedsel of melk te nemen.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te beslissen of u moet blijven om het te nemen. Bloed- en urinetests kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Dit geneesmiddel kan uw risico op een hartaanval of een beroerte verhogen. Dit komt vaker voor bij mensen die al hart-en vaatziekten. Mensen die dit geneesmiddel gebruiken voor een lange tijd kan ook een hoger risico.

Dit geneesmiddel kan een bloeding in uw maag of darmen veroorzaken. Deze problemen kunnen gebeuren zonder waarschuwingsborden. Dit is meer waarschijnlijk als u een maagzweer in het verleden heeft gehad, als u rookt of alcohol regelmatig drinkt, als je ouder bent dan 60 jaar oud, als je in een slechte gezondheid, of als u bepaalde andere geneesmiddelen (een steroïde of een bloedverdunner).

Ernstige huidreacties kunnen optreden tijdens de behandeling met dit geneesmiddel. Neem contact op met uw arts meteen als u een van de volgende symptomen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel: blaren, peeling, het losmaken van de huid, koude rillingen, hoesten, diarree, koorts, jeuk, gewrichtspijn of spierpijn, rode huid laesies, keelpijn, zweren , zweren, witte vlekken in de mond of op de lippen, of ongewone vermoeidheid of zwakte.

Mogelijke tekenen van een aantal ernstige bijwerkingen die kunnen optreden tijdens de behandeling met dit geneesmiddel kunnen zijn zwelling van het gezicht, vingers, voeten en / of onderbenen; hevige buikpijn, zwarte, teerachtige ontlasting en / of braken van bloed of materiaal dat lijkt op koffiedik; ongewone gewichtstoename; gele huid of ogen; daalde plassen; bloeden of blauwe plekken; en / of huiduitslag. Ook tekenen van ernstige hartproblemen kunnen optreden, zoals pijn op de borst, een beklemmend gevoel in de borst, snelle of onregelmatige hartslag, ongewone blozen of warmte van de huid, zwakte of slurring van meningsuiting. Stop met het innemen van dit geneesmiddel en raadpleeg uw arts onmiddellijk als u een van deze waarschuwingssignalen opmerkt.

Dit geneesmiddel kan ook leiden tot een ernstige vorm van allergische reactie genaamd anafylaxie. Hoewel dit zelden, kan het vaak voorkomen bij patiënten die allergisch zijn voor aspirine of andere niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen. Anafylaxie vereist onmiddellijke medische aandacht. De meest ernstige symptomen van deze reactie zijn zeer snel of onregelmatige ademhaling, happend naar adem, piepende ademhaling, of flauwvallen. Andere tekenen kunnen veranderingen in de huidskleur van het gezicht te nemen; erg snel, maar onregelmatige hartslag of pols; bijenkorf-achtige zwellingen op de huid; en wallen of zwelling van de oogleden of rond de ogen. Als deze effecten optreden, een spoedeisende hulp in een keer.

Het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap kan uw ongeboren kind schadelijk zijn. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als wazig zien, moeite met lezen, of elke andere verandering in het gezichtsvermogen optreedt tijdens of na uw behandeling. Uw arts kan wilt u hebt uw ogen laten controleren door een oogarts (oogarts).

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat sommige mensen duizelig, licht in het hoofd, slaperig of minder alert zijn dan ze normaal geworden. Zelfs indien genomen voor het slapen gaan, kan het ertoe leiden dat sommige mensen slaperig of minder alert voelen op die voortvloeien. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je niet alert doen.

Neem contact op met uw arts als u begint met het hebben van een piep in je oren of moeite met horen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Uw arts kan willen dat je hebt je oren gecontroleerd door een oor arts vooral als u gebruik maakt van dit geneesmiddel voor een lange tijd.

Voordat met enige vorm van chirurgie of medische tests, vertel uw arts dat u het innemen van dit geneesmiddel. Het kan nodig zijn voor u om te stoppen met de behandeling voor een tijdje, of over te schakelen naar een andere NSAID voor uw procedure.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.