narcotische pijnstillers en paracetamol

Gebruikt Voor dit geneesmiddel

Voordat u dit geneesmiddel

Combinatie geneesmiddelen die narcotische pijnstillers en paracetamol worden gebruikt om pijn te verlichten. Een narcotische pijnstiller en paracetamol gebruikt samen kunnen beter pijnbestrijding dan elk geneesmiddel alleen gebruikt te bieden. In sommige gevallen kan de verlichting van pijn bij lagere doses van beide geneesmiddelen komen.

Narcotische analgetica handelen in het centrale zenuwstelsel (CZS) om pijn te verlichten. Veel van hun bijwerkingen worden ook veroorzaakt door maatregelen in het CZS. Wanneer verdovende middelen worden gebruikt voor een lange tijd, kan het lichaam gebruikt om hen zodat grotere hoeveelheden nodig zijn om pijn te verlichten. Dit is tolerantie voor het geneesmiddel genoemd. Ook wanneer narcotica worden gebruikt voor een lange tijd of in grote hoeveelheden, kunnen ze verslavend (waardoor mentale of fysieke afhankelijkheid) worden. Lichamelijke afhankelijkheid kan leiden tot ontwenningsverschijnselen wanneer u stopt met het geneesmiddel.

Paracetamol niet-verslavend zolang gedurende een lange tijd of in grote doses worden, maar kan andere ongewenste effecten, waaronder leverschade veroorzaken, als er teveel wordt genomen.

Deze medicijnen zijn alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts. Sommige paracetamol, codeïne, en cafeïne combinaties zijn zonder recept verkrijgbaar.

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op geneesmiddelen in deze groep of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals aan levensmiddelen kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Ademhalingsproblemen kan vooral waarschijnlijk optreden wanneer narcotische pijnstillers worden gegeven aan kinderen jonger dan 2 jaar oud zijn. Deze kinderen zijn gewoonlijk gevoeliger dan volwassenen voor de effecten van verdovende analgetica. Ook kan ongewone opwinding of rusteloosheid vaker voor bij kinderen die deze geneesmiddelen zijn.

Paracetamol is getest bij kinderen en is niet aangetoond dat verschillende bijwerkingen of bij kinderen dan in volwassenen veroorzaken.

Juiste gebruik van dit geneesmiddel

Ouderen zijn bijzonder gevoelig voor de effecten van verdovende analgetica. Dit kan de kans op bijwerkingen verhogen, in het bijzonder ademhalingsproblemen, tijdens de behandeling.

Paracetamol is getest en is niet aangetoond dat verschillende bijwerkingen of problemen veroorzaken bij oudere mensen dan nu het geval bij jongere volwassenen.

Voor paracetamol -Hoewel studies over aangeboren afwijkingen met paracetamol niet bij zwangere vrouwen is gedaan, is deze nog niet gemeld aan aangeboren afwijkingen of andere problemen veroorzaken.

Voor narcotische pijnstillers -Hoewel studies op geboorteafwijkingen met narcotische pijnstillers zijn niet gedaan bij zwangere vrouwen, hebben zij niet gemeld dat geboorteafwijkingen veroorzaken. Echter, hydrocodon veroorzaakt geboorteafwijkingen bij dierproeven bij zeer hoge doses werden gebruikt. Codeine veroorzaakte geen aangeboren afwijkingen bij dieren, maar het veroorzaakt langzamere ontwikkeling van de botten en andere giftige of schadelijke effecten bij de foetus. Pentazocine en propoxyphene veroorzaakte geen aangeboren afwijkingen bij dieren. Er is geen informatie over de vraag of dihydrocodeïne of oxycodon veroorzaakt aangeboren afwijkingen bij dieren.

Teveel gebruik van een verdovend middel tijdens de zwangerschap kan de foetus afhankelijk van het geneesmiddel worden. Dit kan leiden tot ontwenningsverschijnselen bij de pasgeboren baby. Ook zijn sommige van deze geneesmiddelen kunnen ademhalingsproblemen bij de pasgeborene indien genomen net vóór of tijdens de bevalling veroorzaken.

Voor cafeïne -Studies bij de mens niet hebben aangetoond dat cafeïne (die in sommige van deze combinatie geneesmiddelen) veroorzaakt geboorteafwijkingen. Echter, studies bij dieren hebben aangetoond dat cafeïne veroorzaakt aangeboren afwijkingen bij toediening in zeer grote doses (bedragen die gelijk zijn aan die aanwezig is in 12 tot 24 koppen koffie per dag).

De meeste van deze geneesmiddelen niet gerapporteerd problemen in zuigelingen veroorzaken.

Voor paracetamol en propoxyphene -Deze medicijnen niet overgaan in de moedermelk.

Voor codeïne en andere narcotische pijnstillers (bijvoorbeeld, dihydrocodeïne, hydrocodon, oxycodon, en pentazocine) -Codeine veranderd morfine in het lichaam. Sommige mensen veranderen codeïne aan morfine sneller dan anderen. Deze personen worden “ultra-snelle metabolizers codeïne”. Als een zogende moeder is een ultra-snelle metabolizer van codeïne, kan dit leiden tot een overdosis morfine in het verpleeghuis baby en zeer ernstige bijwerkingen veroorzaken. Een moeder die borstvoeding moet met haar arts als ze vragen hebben over het nemen van codeïne of over de manier waarop dit geneesmiddel haar baby kan beïnvloeden.

Geneesmiddelen gebruikt in deze klasse met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Geneesmiddelen gebruikt in deze klasse met een van de volgende is doorgaans niet aanbevolen, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u uw geneesmiddel te gebruiken, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van geneesmiddelen in deze klasse beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven door uw arts of tandarts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw arts of tandarts besteld. Dit is vooral belangrijk voor jonge kinderen en oudere patiënten, die gevoeliger dan anderen om de effecten van verdovende analgetica kan zijn. Als er te veel van een narcotische pijnstiller wordt genomen, kan het verslavend (waardoor geestelijke of lichamelijke afhankelijkheid) worden of leiden tot medische problemen als gevolg van een overdosis. Het nemen van te veel paracetamol kan leverschade veroorzaken.

Als u denkt dat dit geneesmiddel niet goed werkt nadat u het nemen van het voor een paar weken, niet de dosis verhogen. In plaats daarvan contact op met uw arts of tandarts.

De dosis medicijnen in deze categorie verschillend voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses van deze geneesmiddelen. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Als u gaat met dit geneesmiddel voor een lange tijd (bijvoorbeeld enkele maanden in een tijd), of in hoge doses, uw arts moet je vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken.

Controleer de etiketten van alle nonprescription (over-the-counter [OTC]) en receptplichtige geneesmiddelen u nu. Als een bevatten paracetamol of een verdovende extra voorzichtig, omdat het nemen van hen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel kan leiden tot een overdosis. Als u vragen heeft over dit contact op met uw arts, tandarts of apotheker.

Voor patiënten die een codeïne bevattende medicijnen of andere narcotische analgetica (bijvoorbeeld, dihydrocodeïne, hydrocodon, oxycodon, en pentazocine)

Voor moeders die borstvoeding het nemen van een-codeïne bevattende geneesmiddelen of andere verdovende pijnstillende (dihydrocodeïne, hydrocodon, oxycodon, of pentazocine)

De narcotische pijnstiller in dit geneesmiddel zal toevoegen aan de gevolgen van alcohol en andere centrale zenuwstelsel (CNS) depressiva (geneesmiddelen die vertragen het zenuwstelsel, mogelijk veroorzaakt slaperigheid). Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor hooikoorts, andere allergieën of verkoudheid, sedativa, tranquillizers, of slapen geneeskunde; andere voorgeschreven pijnstillers of verdovende middelen, barbituraten, geneeskunde voor epileptische aanvallen, spierverslappers, of anesthetica, waaronder een aantal tandheelkundige anesthetica . Ook kan er een grotere kans op schade aan de lever als je drinkt drie of meer alcoholische dranken tijdens het gebruik van paracetamol. Drink geen alcoholische dranken, en raadpleeg uw arts of tandarts voordat u een van de hierboven genoemde geneesmiddelen, terwijl u gebruik van dit geneesmiddel.

Te veel gebruik van paracetamol in deze combinatie geneeskunde samen met bepaalde andere geneesmiddelen kan de kans op ongewenste effecten verhogen. Het risico is afhankelijk van hoeveel van elk geneesmiddel u elke dag, en hoe lang u de medicijnen bij elkaar te nemen. Als uw arts leidt u naar deze geneesmiddelen samen te nemen op een regelmatige basis, volg zijn of haar aanwijzingen zorgvuldig. Echter, dit geneesmiddel niet samen met één van de volgende geneesmiddelen voor meer dan een paar dagen, tenzij uw arts heeft gericht om dit te doen en is het volgen van je vooruitgang

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat sommige mensen slaperig, duizelig, licht in het hoofd worden, of om een ​​vals gevoel van welzijn voelen. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je duizelig bent of niet alert en helder van geest te doen.

Duizeligheid, licht gevoel in het hoofd of flauwvallen optreden, vooral als je opstaat plotseling vanuit een liggende of zittende houding. Opstaan ​​langzaam kan helpen bij het verminderen van dit probleem.

Misselijkheid of braken optreden, vooral na de eerste paar doses. Dit effect kan verdwijnen als u gaat liggen voor een tijdje. Echter, als misselijkheid of braken voortduurt, contact op met uw arts of tandarts. Liggen voor een tijdje kan ook helpen verlichten van een aantal andere bijwerkingen, zoals duizeligheid of een licht gevoel in het hoofd, die zich kunnen voordoen.

Voordat met elke vorm van chirurgische ingreep (inclusief een tandheelkundige ingreep) of spoedbehandeling, vertel de arts of tandarts die verantwoordelijk is voor dat u dit geneesmiddel gebruikt.

Narcotische analgetica kan een droge mond veroorzaken. Voor tijdelijke verlichting, gebruik maken van suikervrije snoep of kauwgom, smelten stukjes ijs in je mond, of gebruik een speeksel vervanger. Echter, als een droge mond langer duurt dan 2 weken contact op met uw tandarts. Voortzetting van een droge mond kan de kans van tandheelkundige ziekte, met inbegrip van tandbederf, tandvleesontsteking en schimmelinfecties te verhogen.

Als u regelmatig gebruik van dit geneesmiddel gedurende enkele weken of meer, niet plotseling stoppen met het zonder eerst met uw arts. Uw arts kan vragen om geleidelijk aan het bedrag dat u neemt verminderen alvorens volledig te stoppen, om de kans op ontwenningsverschijnselen te verminderen. Dit zal afhangen van welke van deze medicijnen die u hebben genomen, en het bedrag dat u hebt het nemen van elke dag.

Als u denkt dat u of iemand anders kan een overdosis van dit medicijn hebben genomen, krijgen noodhulp in een keer. Het nemen van een overdosis van dit geneesmiddel of het nemen van alcohol of CNS depressiva met dit geneesmiddel kan leiden tot bewusteloosheid of de dood. Tekenen van een overdosis van verdovende middelen zijn onder andere convulsies (stuipen), verwardheid, ernstige nervositeit of rusteloosheid, ernstige duizeligheid, ernstige slaperigheid, kortademigheid of moeilijke ademhaling, en ernstige zwakte. Tekenen van een ernstige overdosis paracetamol treedt mogelijk pas enkele dagen na de overdosis wordt genomen.

Flush ongebruikte, overbodige, of verlopen oxycodon / paracetamol (Percocet (R)) in het toilet. Anders, niet doorspoelen uw geneesmiddel door het toilet te beschikken, tenzij het medicijn etiket of de patiënt informatie die specifiek aangeeft dat u om dit te doen. Als je onzeker bent over wat u met uw recept medicatie, contact op met uw apotheker of arts.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Als je borstvoeding geeft en u één van de volgende symptomen van overdosering in uw baby, krijgen noodhulp onmiddellijk

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Hoewel niet alle hierboven genoemde bijwerkingen gerapporteerd voor al deze combinatie geneesmiddelen, zijn zij gerapporteerd voor tenminste één daarvan. Aangezien alle narcotische analgetica lijken erg van de bovenstaande bijwerkingen kunnen bij ieder van deze geneesmiddelen.

Nadat u stopt met het gebruik van dit geneesmiddel, kan uw lichaam de tijd zich aan te passen nodig hebben. De lengte van tijd dat dit duurt, is afhankelijk van welke van deze geneesmiddelen die u werden gehouden, de hoeveelheid medicijnen die u gebruikte, en hoe lang je het gebruikt. Gedurende deze tijd contact op met uw arts als u één van de volgende bijwerkingen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.