nasofarynxcarcinoom tests en diagnose

Tests en procedures gebruikt om nasofarynxcarcinoom diagnosticeren omvatten

Examen met behulp van een camera te zien in je neus-keelholte. Als nasofarynxcarcinoom wordt vermoed, kan uw arts een nasale endoscopie aanraden.

Deze test maakt gebruik van een dunne, flexibele buis met een camera op het eind te zien in je neus-keelholte en op zoek naar afwijkingen. De camera kan worden ingebracht via de neus of via de opening in de achterkant van je keel die leidt in uw nasopharynx.

Tests om nasofarynxcarcinoom diagnosticeren

Nasale endoscopie kan plaatselijke verdoving nodig.

Zodra de diagnose is bevestigd, uw arts orders andere tests voorzover (stadium) van de kanker, zoals beeldvorming beproevingen.

Tests ter bepaling van de omvang van de kanker

Imaging tests kunnen omvatten

Zodra uw arts heeft bepaald dat de omvang van uw kanker, een Romeins cijfer dat betekent het stadium wordt toegewezen. De etappes van nasopharyngeal assortiment kanker van I tot en met IV.

Het podium wordt gebruikt samen met een aantal andere factoren om uw behandeling plan en uw prognose te bepalen. Een lager getal betekent dat de kanker is klein en beperkt tot de nasopharynx. Een hoger cijfer betekent kanker zich buiten de nasofarynx knooppunten lymfe in de nek of op andere gebieden van het lichaam.