Nasopharyngeal Kanker

De nasofarynx is; bovenste deel van de farynx (keel); achter de neus. De keelholte is een holle buis ongeveer 5 inches lang dat begint; achter de neus en eindigt aan de bovenkant van de trachea (luchtpijp) en de slokdarm (de buis die gaat van de keel, de maag). Lucht en voedsel pas; door de pharynx op weg naar de luchtpijp en de slokdarm. De neusgaten; leiden naar de nasopharynx. Een opening aan weerszijden van de nasofarynx leads; in een oor. Nasopharyngeal kanker het meest; begint in de plaveiselcellen dat; langs de nasopharynx. Vergroot Anatomie van de keelholte (keel). De drie delen van de farynx de nasopharynx, orofarynx, hypofarynx en.

Nasopharyngeal kanker is een vorm van hoofd- en nekkanker.

Alles wat je risico op het krijgen van een ziekte toeneemt is een risicofactor genoemd. Het hebben van een risicofactor, betekent niet dat je wil; kanker krijgen, niet met risicofactoren betekent niet dat je wil; kanker niet te krijgen. Praat met uw arts als u denkt dat u in gevaar. Risicofactoren voor nasofaryngeale kanker omvatten; het volgende

Deze en andere symptomen kunnen worden veroorzaakt door nasofaryngeale kanker of andere aandoeningen. Neem contact op met uw arts als u een van de volgende

De volgende tests en procedures kunnen worden gebruikt

De prognose (kans op herstel) en behandeling opties zijn afhankelijk van; het volgende

Het proces wordt gebruikt om uit te vinden of de kanker zich heeft verspreid binnen de nasopharynx of naar andere delen van het lichaam wordt genoemd enscenering. De verzamelde informatie uit de enscenering proces bepaalt het stadium van de ziekte. Het is belangrijk om het stadium kennen om behandelplan. De resultaten van de gebruikte nasofaryngeale kanker diagnose testen worden ook vaak gebruikt voor het ziektestadium. (Zie de sectie Algemene informatie.)

Kanker kan zich verspreiden door het weefsel, het lymfesysteem, en het bloed

Wanneer kanker zich uitbreidt naar een ander deel van het lichaam, heet metastase. Kankercellen te breken uit de buurt van waar ze begonnen (primaire tumor) en reis door het lymfesysteem of bloed.

De metastatische tumor hetzelfde type kanker als de primaire tumor. Als bijvoorbeeld nasofaryngeale kanker verspreidt naar de longen, de kankercellen in de long eigenlijk nasofaryngeale kanker cellen. De ziekte metastatische nasofaryngeale kanker, niet longkanker.

In fase 0, worden abnormale cellen in de voering; van de nasopharynx. Deze abnormale cellen kan kanker worden en verspreid in de omgeving van normaal weefsel. Stadium 0 wordt ook wel carcinoma in situ.

In fase I, is kanker gevormd en de kanker

Oropharynx is het middelste deel van de keel en omvat het zachte gehemelte, de basis van de tong, en de amandelen.

In de derde fase II nasofaryngeale kanker, de kanker

Oropharynx is het middelste deel van de keel en omvat het zachte gehemelte, de basis van de tong, en de amandelen. De parafaryngeale ruimte is een vet gevulde, driehoekig gebied nabij de keelholte, tussen de basis van de schedel en de onderkaak.

In de derde fase III nasopharyngeal; kanker, kanker

Oropharynx is het middelste deel van de keel en omvat het zachte gehemelte, de basis van de tong, en de amandelen. De parafaryngeale ruimte is een vet gevulde, driehoekig gebied nabij de keelholte, tussen de basis van de schedel en de onderkaak.

Fase IV nasopharyngeal; kanker is opgedeeld in etappes IVA, IVB en IVC.

Terugkerende nasopharyngeal; kanker is kanker die is teruggekeerd (terug) nadat deze is behandeld. De kanker kunnen komen; opnieuw in de nasopharynx of andere; lichaamsdelen.

Verschillende vormen van behandeling zijn beschikbaar voor patiënten met nasopharyngeal; kanker. Sommige behandelingen zijn standaard (de momenteel gebruikte behandeling) en sommige; worden getest in klinische trials .; Een behandeling klinisch onderzoek is een onderzoek bedoeld om te helpen; het verbeteren van de huidige behandelingen of het verkrijgen van informatie over nieuwe behandelingen voor patiënten; met kanker. Bij klinische studies tonen aan dat een nieuwe behandeling beter is dan de; standaardbehandeling, de nieuwe; behandeling kan de standaard behandeling te worden. Patiënten kunnen willen denken over het nemen deel aan een klinische proef. Sommige klinische studies zijn alleen open voor patiënten die nog niet begonnen met de behandeling.

Radiotherapie is een behandeling van kanker, dat hoog-energetische röntgenstraling of andere vormen maakt gebruik van straling om kankercellen te doden of te voorkomen dat ze groeien. Er zijn twee types van stralingstherapie. Externe radiotherapie maakt gebruik van een machine buiten het lichaam aan straling te sturen in de richting van de kanker. Inwendige bestraling therapie maakt gebruik van een radioactieve stof verzegeld in naalden, zaden, draden, of katheters die rechtstreeks in of in de buurt van de kanker worden geplaatst. De manier waarop de bestralingstherapie krijgt, is afhankelijk van het type en het stadium van de kanker wordt behandeld.

Externe radiotherapie de schildklier of hypofyse kan de manier waarop de schildklier veranderen; klier werkt. De arts kan de schildklier te testen voor en na; therapie om te controleren of het goed werkt. Het is ook belangrijk dat een tandarts controleren patiënt tanden, tandvlees en mond, en de bestaande problemen op te lossen voordat bestralingstherapie begint.

Intensiteit gemoduleerde radiotherapie (IMRT) is een type 3-dimensionale bestralingstherapie die een computer gebruikt om beelden van de grootte en vorm van de tumor te maken. Dunne stralenbundels van verschillende intensiteiten (sterke) zijn gericht op de tumor vanuit verschillende hoeken. Dit type radiotherapie veroorzaakt minder schade aan gezond weefsel bij de tumor. In vergelijking met standaard bestralingstherapie kan intensiteit radiotherapie minder waarschijnlijk xerostomie (droge mond) veroorzaken. Dit kan de kwaliteit van leven van de patiënt te verbeteren.

Stereotactische bestraling maakt gebruik van een stijf hoofdframe bevestigd aan de schedel aan straling direct richten naar een tumor, waardoor minder schade aan nabijgelegen gezond weefsel. De totale dosis straling is verdeeld in een aantal kleinere doses gedurende meerdere dagen. Deze procedure wordt ook wel stereotactische externe beam radiotherapie en stereotactische radiotherapie.

Chemotherapie is een behandeling van kanker die drugs gebruikt om de groei van kankercellen te stoppen, hetzij door het doden van de cellen of door het stoppen van delen. Wanneer chemotherapie via de mond wordt genomen of geïnjecteerd in een ader of spier, de drugs in de bloedbaan en kan kankercellen te bereiken door het hele lichaam (systemische chemotherapie). Wanneer chemotherapie rechtstreeks in de cerebrospinale vloeistof, een orgaan of een lichaamsholte wordt geplaatst, zoals de buik, de drugs voornamelijk invloed kankercellen in deze gebieden (regionale chemotherapie). De manier waarop de chemotherapie wordt afhankelijk van het type en het stadium van de kanker wordt behandeld.

Chemotherapie kan worden gegeven na bestraling om eventuele kankercellen die worden achtergelaten doden. Behandeling gegeven na bestraling, te; lager het risico dat de kanker terugkomt, heet adjuvante therapie.

Head and Neck Cancer (Nasopharyngeal kanker is een vorm van hoofd- en nekkanker.)

Chirurgie is een procedure om erachter te komen of kanker aanwezig is, om kanker te verwijderen uit het lichaam, of om een ​​lichaamsdeel te herstellen. Ook wel een operatie. Chirurgie is; soms voor nasofaryngeale kanker die niet reageert op straling; behandeling. Als kanker is uitgezaaid naar de lymfe; knopen, kan de arts lymfeknopen en andere weefsels te verwijderen; de nek.

Informatie over klinisch onderzoek is beschikbaar via dit forum.

Voor sommige patiënten, deel te nemen aan een klinische proef kan de beste behandeling keuze. Klinische proeven zijn onderdeel van het kankeronderzoek proces. Klinische studies zijn gedaan om erachter te komen of nieuwe behandelingen van kanker zijn veilig en effectief is of beter is dan de standaard behandeling.

Veel van de huidige standaard behandelingen voor kanker op basis van eerdere klinische proeven. Patiënten die deelnemen aan een klinische proef kan de standaard behandeling ontvangen of een van de eersten om een ​​nieuwe behandeling te ontvangen.

Patiënten die deelnemen aan klinische proeven ook helpen bij het verbeteren van de manier waarop kanker zal in de toekomst worden behandeld. Zelfs wanneer klinische studies niet leiden tot een effectievere nieuwe behandelingen, ze vaak te beantwoorden belangrijke vragen en hulp onderweg onderzoek naar voren.

Sommige klinische studies bevatten alleen patiënten die nog niet hebben ontvangen behandeling. Andere proeven-test behandelingen voor patiënten bij wie de kanker is niet beter geworden. Er zijn ook klinische proeven die nieuwe manieren om kanker te stoppen herhaling (terug) of de bijwerkingen van kankerbehandeling verminderen testen.

Klinische studies vinden plaats in vele delen van het land. Zie de paragraaf Behandeling Opties die volgt voor links naar de huidige behandeling klinische studies. Deze zijn afkomstig uit bedrijf van klinische proeven.

Enkele tests die werden uitgevoerd om de kanker te diagnosticeren of te weten het stadium van de kanker kan worden herhaald. Sommige tests zullen worden herhaald om te zien hoe goed de behandeling werkt. Beslissingen over het voortzetten, wijzigen of stoppen met de behandeling kan worden gebaseerd op de resultaten van deze tests.

Enkele proeven zal worden gedaan van tijd tot tijd na de behandeling is beëindigd. De resultaten van deze tests kan laten zien als uw toestand is veranderd of als de kanker is teruggekeerd (terug). Deze tests zijn ook wel follow-up tests of check-ups.

Behandeling van fase I nasopharyngeal; kanker is gewoonlijk straling; behandeling voor de tumor en lymfeklieren in de hals.

stadium I nasofaryngeale kanker. Praat met uw arts over klinische proeven die precies bij u kan zijn. Algemene informatie over klinische studies is beschikbaar via dit forum.

Behandeling van fase II nasopharyngeal; kanker kunnen de volgende

stadium II nasofaryngeale kanker. Praat met uw arts over klinische proeven die precies bij u kan zijn. Algemene informatie over klinische studies is beschikbaar via dit forum.

Behandeling van stadium III nasopharyngeal; kanker kunnen de volgende

stadium III nasofaryngeale kanker. Praat met uw arts over klinische proeven die precies bij u kan zijn. Algemene informatie over klinische studies is beschikbaar via dit forum.

Behandeling van stadium IV nasopharyngeal; kanker kunnen de volgende

stadium IV nasofaryngeale kanker. Praat met uw arts over klinische proeven die precies bij u kan zijn. Algemene informatie over klinische studies is beschikbaar via dit forum.

Behandeling van recidiverende nasopharyngeal kanker kunnen onder meer zijn; volgend

terugkerende nasofaryngeale kanker. Praat met uw arts over klinische proeven die precies bij u kan zijn. Algemene informatie over klinische studies is beschikbaar via dit forum.

nasofaryngeale kanker, zie de volgende

Voor algemene informatie over kanker en andere middelen van de National Cancer Institute, zie de volgende

Deze vorm van kanker informatie samenvatting over actuele informatie over de behandeling van nasofaryngeale kanker. Het is bedoeld om te informeren en te helpen patiënten, families en verzorgers.

de Adult Treatment Editorial Board.

Een klinisch onderzoek is een onderzoek om een ​​wetenschappelijke vraag te beantwoorden, zoals de vraag of een behandeling beter is dan de andere. Trials zijn gebaseerd op eerdere studies en het geleerde in het laboratorium. Elke proef geeft antwoord op een aantal wetenschappelijke vragen om nieuwe en betere manieren om kankerpatiënten te helpen. Tijdens de behandeling klinisch onderzoek wordt informatie verzameld over de effecten van een nieuwe behandeling en hoe goed het werkt. Als een klinische studie toont aan dat een nieuwe behandeling beter is dan een momenteel wordt gebruikt, kan de nieuwe behandeling “standaard.” Patiënten kunnen willen denken over het nemen deel aan een klinische proef. Sommige klinische studies zijn alleen open voor patiënten die nog niet begonnen met de behandeling.

Adult Treatment Editorial Board. Nasopharyngeal behandeling van kanker. Bethesda, MD: / types / head-and-nek / patient / nasopharyngeal-behandeling-. . [PMID: 26389409]