nateglinide

Therapeutische klasse: Hypoglycemic

Gebruikt Voor nateglinide

Chemische Klasse: meglitinide

Veel mensen kunnen de regulering van type 2-diabetes met een dieet alleen of met een dieet en lichaamsbeweging. Naar aanleiding van een speciaal gepland dieet en het uitoefenen zal altijd belangrijk zijn wanneer je diabetes hebt, zelfs als u geneesmiddelen. Goed te laten werken, moet het bedrag van nateglinide u afgewogen tegen de hoeveelheid en het soort voedsel dat je eet en de hoeveelheid beweging je doet. Als u uw dieet, uw training, of beide te wijzigen, zal u wilt uw bloedsuiker testen om erachter te komen of het te laag is. Uw zorgverlener zal je leren wat te doen als dit gebeurt.

Nateglinide niet helpt patiënten die insuline-afhankelijke of type 1 diabetes, omdat ze geen insuline kan produceren uit hun alvleesklier. Hun bloed glucose wordt het best bestuurd door insuline-injecties.

Nateglinide niet helpt patiënten die reeds zijn behandeld met andere geneesmiddelen tegen diabetes lang.

Nateglinide kan worden gebruikt in combinatie met metformine of een thiazolidinedion, maar mag niet de plaats van deze geneesmiddelen te nemen.

Nateglinide is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor nateglinide, moet het volgende worden overwogen

Voordat u nateglinide

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op nateglinide of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Studies over nateglinide werden uitgevoerd bij volwassen patiënten, en er is geen specifieke informatie vergelijken gebruik van nateglinide bij kinderen gebruik in andere leeftijdsgroepen.

nateglinide is getest en is niet aangetoond dat verschillende bijwerkingen of problemen veroorzaken bij oudere mensen dan nu het geval bij jongere volwassenen. Echter, oudere patiënten meer kans op een lage bloedsuikerspiegel te ontwikkelen.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van nateglinide, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Nateglinide gebruikt met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van nateglinide met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van nateglinide beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Volg zorgvuldig de speciale maaltijd plan dat uw arts u gaf. Dit is het belangrijkste onderdeel van de controle van uw conditie en is nodig als het geneesmiddel niet goed. Ook, regelmatig sporten en test voor suiker in uw bloed of urine zoals aangegeven.

nateglinide wordt meestal tussen 1 en 30 minuten voor een maaltijd. Als je de maaltijd over te slaan, ook de geplande dosis nateglinide overslaan.

Gebruik nateglinide zoals voorgeschreven, zelfs als u zich goed voelt en geen tekenen van een hoge bloedsuikerspiegel niet in de gaten. Vergeet niet dat nateglinide zal uw diabetes niet genezen, maar het helpt om het te controleren. Je moet om verder te gaan om het te nemen zoals voorgeschreven als je verwachten dat je je bloedsuikerspiegel te verlagen en te houden laag. Het kan zijn dat een bloedglucoseverlagende medicijnen te nemen voor de rest van je leven. Als een hoge bloedsuikerspiegel niet wordt behandeld, kan het ernstige problemen, zoals vaatziekten, oogaandoeningen, hartfalen of nierziekte veroorzaken.

De dosis nateglinide zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses van nateglinide. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van nateglinide mist, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Neem het voor uw volgende hoofdmaaltijd.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Correct gebruik van nateglinide

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Uw arts wilt uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken, vooral tijdens de eerste paar weken dat je nateglinide nemen.

Het is zeer belangrijk om zorgvuldig instructies van uw zorgteam over de te volgen

In geval van nood-Er kan een moment dat u noodhulp voor een probleem veroorzaakt door uw diabetes nodig hebben. U moet worden voorbereid op noodsituaties. Het is een goed idee om een ​​medische identificatie (ID) armband of nek ketting te dragen te allen tijde. Ook dragen een ID-kaart in uw portemonnee of tas die zegt dat je diabetes hebt en een lijst van al uw geneesmiddelen.

Nateglinide kan een lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie) veroorzaken. Lage bloedsuikerspiegel kan ook optreden als u nateglinide gebruiken met een ander middel tegen diabetes, vertraging of een maaltijd overslaat of een snack, meer bewegen dan normaal, alcohol drinkt, of niet kan eten als gevolg van misselijkheid of braken. Symptomen van een lage bloedsuikerspiegel moeten worden behandeld voordat ze leiden tot bewusteloosheid (flauwvallen). Verschillende mensen kunnen verschillende symptomen van een lage bloedsuikerspiegel te voelen. Het is belangrijk dat je leert welke symptomen van een lage bloedsuikerspiegel heb je meestal, zodat u deze snel kunnen behandelen.

Symptomen van een lage bloedsuikerspiegel onder meer angst, gedrag te veranderen lijkt op dronkenschap, wazig zien, koud zweet, verwardheid, koele, bleke huid, moeite met denken, slaperigheid, extreme honger, snelle hartslag, hoofdpijn (voortgezette), misselijkheid, nervositeit, nachtmerries , onrustig slapen, trillen, onduidelijke spraak, of ongewone vermoeidheid of zwakte.

Als de symptomen van een lage bloedsuikerspiegel ontstaan, eet glucose tabletten of gel, glucosestroop, honing, of suikerklontjes, of drinken vruchtensap, nondiet frisdrank of suiker opgelost in water om de symptomen te verlichten. Controleer ook uw bloed te lage bloedsuikerspiegel. Krijgen om een ​​arts of een ziekenhuis meteen als de symptomen niet verbeteren. Iemand moet bellen voor dringende hulp onmiddellijk als ernstige symptomen zoals stuipen (aanvallen) of bewusteloosheid optreden. Eten of drinken moeten niet worden gedwongen omdat de patiënt zou kunnen stikken van niet goed slikken.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van nateglinide

Hyperglykemie (hoge bloedsuikerspiegel) kan optreden als u niet genoeg nemen of overslaan van een dosis van uw bloedglucoseverlagende geneesmiddelen, te veel eten of niet uw maaltijd plan niet volgen, koorts of infectie, of niet zo veel als normaal uit te oefenen.

Symptomen van een hoge bloedsuikerspiegel omvatten wazig zien, slaperigheid, droge mond, een rode droge huid, fruit-achtige adem geur, vaak plassen, ketonen in de urine, verlies van eetlust, maagpijn, misselijkheid of braken, vermoeidheid, onrustige ademhaling (snel en diep), bewusteloosheid, of ongewone dorst.

Als de symptomen van een hoge bloedsuikerspiegel optreden, controleer dan uw bloedsuikerspiegel en neem contact op met uw arts voor instructies.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

nateglinide Side Effects

nateglinide

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Diabetes type 2 metformine, insuline aspart, glipizide, Januvia, glimepiride, Victoza, Lantus, glyburide, pioglitazon, Invokana, Tradjenta, Glucophage, Janumet, Actos, Levemir, Novolog, Humalog, Amaryl, Farxiga, Onglyza, Welchol, Glucotrol, Trulicity sitagliptine, Bydureon