natriummycofenolaat

Gebruik tijdens de zwangerschap is geassocieerd met een verhoogd risico op miskramen en aangeboren afwijkingen. Vrouwtjes van de reproductieve leeftijd moeten worden geadviseerd met betrekking tot de zwangerschap preventie en planning. Verhoogd risico op het ontwikkelen van lymfomen en andere maligniteiten, vooral van de huid, als gevolg van immunosuppressie. Verhoogde gevoeligheid voor bacteriële, virale, fungale en protozoale infecties, inclusief opportunistische infecties. Alleen artsen met ervaring in immunosuppressieve therapie en het beheer van orgaantransplantatie patiënten moeten natriummycofenolaat voorschrijven. De behandeling van patiënten in faciliteiten uitgerust en bemand met adequate laboratorium- en ondersteunende medische middelen. De arts die verantwoordelijk is voor het onderhoud therapie moet volledige informatie nodig is voor de follow-up van de patiënt.

Gebruikt Voor natriummycofenolaat

Therapeutische klasse: Immune onderdrukker

Wanneer een patiënt een orgaantransplantatie krijgt, zal het lichaam van de witte bloedcellen proberen om zich te ontdoen van (weigeren) het getransplanteerde orgaan. Mycophenolate voorkomt dat de witte bloedcellen uit afwijzing van het getransplanteerde orgaan.

natriummycofenolaat is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor natriummycofenolaat, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op natriummycofenolaat of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van mycofenolaatmofetil bij kinderen van 5 jaar en ouder die een niertransplantatie ten minste 6 maanden eerder had zou beperken. Echter, de veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld bij kinderen jonger dan 5 jaar.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van mycofenolaat bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde lever-, nier- of hartproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die mycofenolaat nodig hebben.

Voordat u natriummycofenolaat

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van natriummycofenolaat, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik Natriummycofenolaat met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Met behulp van natriummycofenolaat met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van Natriummycofenolaat beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem natriummycofenolaat precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Het nemen van teveel kan de kans op bijwerkingen verhogen, terwijl het nemen van te weinig kan leiden tot afstoting van het getransplanteerde orgaan.

natriummycofenolaat moet komen met een Medication Guide. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Het beste is om natriummycofenolaat te nemen op een lege maag, ofwel 1 uur vóór of 2 uur na de maaltijd, tenzij uw arts u anders.

Slik de vertraagde afgifte tablet in zijn geheel. Do not crush, breken of kauwen.

Gebruik alleen het merk van natriummycofenolaat die uw arts voorgeschreven. Verschillende merken zijn mogelijk niet op dezelfde manier werken.

Als u ook gebruik maakt van maagzuurremmers die aluminium of magnesium (zoals Maalox® of Mylanta®) bevatten, gebruik ze niet op hetzelfde moment als mycofenolaat. Als u vragen hebt, praat met uw arts over de beste tijden om uw medicijnen te gebruiken.

De dosis Natriummycofenolaat zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses Natriummycofenolaat. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van natriummycofenolaat mist, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Correct gebruik van natriummycofenolaat

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken. Uw arts zal bloedonderzoek doen om ervoor te zorgen dat mycofenolaat goed werkt en om te controleren op ongewenste effecten.

Met behulp van natriummycofenolaat terwijl je zwanger kunt uw ongeboren kind schadelijk zijn. Als u een vrouw bent die kinderen kan verdragen, kan uw arts u een zwangerschapstest te geven voordat u natriummycofenolaat en 8 tot 10 dagen na het gebruik van natriummycofenolaat om ervoor te zorgen dat je niet zwanger bent. Uw anticonceptiepillen kan niet zo goed werken tijdens het gebruik van mycofenolaat natrium. Je moet twee vormen van anticonceptie te gebruiken samen voor de hele tijd dat u wordt behandeld en gedurende 6 weken nadat u uw laatste dosis natriummycofenolaat ontvangen. Gebruik de pil samen met een andere vorm van anticonceptie, zoals een condoom, diafragma, of zwangerschap tot schuim of gelei. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van het geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Met behulp van natriummycofenolaat kan uw risico op het krijgen van kanker of kanker huid van het lymfesysteem (lymfoom) te verhogen. Praat met uw arts als u zich zorgen over dit risico.

Gebruik zonnebrandcrème of sunblock lotions met een zonbeschermingsfactor (SPF) van ten minste 15 op een regelmatige basis als je buiten bent. Draag beschermende kleding en hoeden en blijf niet in direct zonlicht, in het bijzonder tussen de uren van 10:00 en 15:00 Vermijd sunlamps en zonnebanken.

Mycophenolate kan het aantal witte bloedcellen tijdelijk te verlagen in uw bloed, wat de kans op het krijgen van een infectie toeneemt. Als je kunt, voorkomen dat mensen met infecties. Neem contact op met uw arts onmiddellijk als u denkt dat u een infectie of als u koorts of rillingen, hoesten of heesheid, lagere rug of zij pijn of pijnlijk of moeilijk urineren.

natriummycofenolaat kan uw risico op het ontwikkelen van een ernstige en zeldzame hersenen infectie genaamd progressieve multifocale leuko-encefalopathie (PML) te verhogen. Neem contact op met uw arts meteen als u met meer dan één van deze symptomen: visie veranderingen, verlies van coördinatie, onhandigheid, geheugenverlies, moeite met spreken of begrijpen wat anderen zeggen, en zwakte in de benen.

natriummycofenolaat kan uw risico op het ontwikkelen van zeldzame en ernstige virusinfecties, zoals gordelroos, herpes te verhogen, cytomegalovirus (CMV) infectie, BK-virus-geassocieerde nefropathie (BKVAN), of polyomavirus geassocieerde nefropathie (PVAN). CMV kan ernstige weefsel en bloed infecties veroorzaken. De BK-virus kan invloed hebben op hoe uw nieren werken en leiden tot een getransplanteerde nier te mislukken. Neem contact op met uw arts meteen als u met meer dan één van deze symptomen: bloed in de urine, een verminderde frequentie of de hoeveelheid urine, koorts, verhoogde dorst, verlies van eetlust, lage rug of zij pijn, misselijkheid, pijnlijke koortslip of blaren , keelpijn, zwelling van het gezicht, vingers, of onderbenen, moeite met ademhalen, ongewone vermoeidheid of zwakte, braken, of gewichtstoename.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van natriummycofenolaat

Natriummycofenolaat kan reactivering van hepatitis B of C infectie. Neem contact op met uw arts meteen als u de volgende symptomen tijdens natriummycofenolaat: donker gekleurde urine of bleke ontlasting, misselijkheid, braken, verlies van eetlust, pijn in de bovenbuik, gele huid of ogen.

Mycophenolate kan erytrocytaire aplasie (PRCA) veroorzaken. Dit is een zeer zeldzame aandoening waarbij het lichaam niet langer maakt rode bloedcellen en de patiënt heeft ernstige bloedarmoede. Neem contact op met uw arts meteen als u koorts en keelpijn, bleke huid, ongewone bloeden of blauwe plekken, of ongewone vermoeidheid of zwakte.

Tijdens het gebruik van natriummycofenolaat, en na het stoppen, geen inentingen (vaccinaties) zonder goedkeuring van uw arts. Mycofenolaat zal de weerstand van uw lichaam te verlagen en er is een kans dat je misschien de infectie de immunisatie is bedoeld om te voorkomen krijgen.

Stop niet met natriummycofenolaat zonder eerst met uw arts. Hierdoor kan afstoting van het getransplanteerde orgaan veroorzaken. Uw arts zal beslissen hoe lang u natriummycofenolaat moet nemen.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

natriummycofenolaat Side Effects

mycofenolzuur

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie D Positief bewijs van de risico’s

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Afwijzing profylaxe Myfortic, mycofenolzuur, muromonab-CD3, belatacept, Nulojix, Orthocole OKT3

 of gaat u lid worden van de mycofenolzuur steungroep te verbinden met anderen die dezelfde interesses hebben.