nelfinavir (oraal) beschrijving en merknamen

Nelfinavir wordt gewoonlijk gebruikt in combinatie met andere geneesmiddelen bij de behandeling van de infectie veroorzaakt door het humaan immunodeficiëntie virus (HIV). HIV is het virus dat het verworven immunodeficiëntiesyndroom (AIDS) veroorzaakt.

Nelfinavir zal niet genezen of voorkomen van HIV-infectie of AIDS. Het helpt om HIV voortplanten en lijkt te vertragen de afbraak van het immuunsysteem. Dit kan helpen vertragen de ontwikkeling van problemen in verband met AIDS of HIV ziekte. Nelfinavir zul je er niet van weerhouden de verspreiding van HIV naar andere mensen. Mensen die dit geneesmiddel ontvangen kunnen blijven andere problemen meestal gerelateerd aan aids of HIV ziekte.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van nelfinavir bij kinderen van 2 jaar of ouder zou beperken. Echter, de veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld bij kinderen jonger dan 2 jaar.

Tablet, poeder voor suspensie

Passende studies over de relatie tussen leeftijd om de effecten van nelfinavir zijn niet uitgevoerd in de geriatrische populatie. Echter geen geriatrische-problemen gedocumenteerd tot dusver.

allergieën

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Pediatric

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

geriatrisch

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Zwangerschap

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

andere interacties

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Andere medische problemen

Neem dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem het niet vaker te nemen en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Ook niet stoppen met het innemen van dit geneesmiddel zonder eerst met uw arts. Houd rekening nelfinavir voor het volledige moment van de behandeling, zelfs als u zich beter begint te voelen.

doseren

Het is belangrijk om dit geneesmiddel samen met andere geneesmiddelen voor HIV. Zorg ervoor dat alle van de geneesmiddelen uw arts besteld, en ze mee te nemen op de juiste momenten.

Nelfinavir werkt het best als het wordt ingenomen met voedsel.

Als u ook gebruik maakt van didanosine (Videx®), neem het één uur voor of ten minste twee uur na inname van nelfinavir.

Als u de tablet in zijn geheel niet kunnen slikken, kunt u deze oplossen in een kleine hoeveelheid water. Zorg ervoor om te drinken of te slikken de gehele mengsel meteen. vullen dan het glas met water en drinken zodat geen van het geneesmiddel achterblijft op de zijden van het glas.

Meet het poeder voorzichtig met behulp van de maatschep die bij de geneeskunde. Meng het poeder met een kleine hoeveelheid water, melk, sojamelk, babyvoeding of een voedingssupplement drankje. Gebruik geen appelsap, grapefruitsap, sinaasappelsap, of appelmoes. Na het mengen van het geneesmiddel met een vloeistof, gebruik maken van het mengsel meteen. Zorg ervoor om te drinken of slikken alle van het mengsel. Indien niet direct gebruikt, wordt dit mengsel in de koelkast te bewaren tot 6 uur.

Dit geneesmiddel werkt het beste wanneer er een constante hoeveelheid in het bloed. Om te voorkomen dat de hoeveelheid constant, geen enkele dosis over te slaan. Ook is het best om de doses op gelijkmatig momenten gedurende de dag. Bijvoorbeeld, als je drie doses per dag te nemen, de doses moeten ongeveer 8 uur na elkaar. Als u hulp nodig bij de planning van de beste tijden om uw geneesmiddel nodig hebben, contact op met uw arts.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een bijsluiter. Lees en volg deze instructies nauwkeurig voordat de behandeling begint en elke keer dat u uw recept te vullen. Vraag uw arts als u vragen hebt.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

gemiste Dosis

Als u gaat met dit geneesmiddel voor een lange tijd, is het zeer belangrijk dat uw arts controleert de voortgang van u of uw kind op regelmatige bezoeken aan ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

opslagruimte

Je moet niet nelfinavir nemen als u of uw kind nemen een van de volgende geneesmiddelen. Met behulp van nelfinavir samen met één van deze geneesmiddelen kan zeer ernstige medische problemen veroorzaken

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit geldt ook voor recepten en nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden (bijv., St. Janskruid) of vitaminesupplementen.

Vertel uw arts als u ook het nemen van sildenafil (Viagra), tadalafil (Cialis), of vardenafil (Levitra®). Gebruik van deze geneesmiddelen samen met nelfinavir kan uw risico op bijwerkingen verhogen, zoals lage bloeddruk, veranderingen in het gezichtsvermogen, of langdurige erectie van de penis.

De anticonceptiepil die oestrogeen bevatten misschien niet zo goed werken tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Om te houden van het krijgen zwanger, gebruik dan een andere vorm van anticonceptie samen met uw pillen. Andere vormen zijn onder andere condooms, diafragma’s, of zwangerschap tot schuimen of gelei.

Dit geneesmiddel kan de bloedsuikerspiegel verhogen. Neem contact op met uw arts als u of uw kind een verandering in de resultaten van uw bloed of urine suiker testen merken.

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat u overtollig lichaamsvet hebben. Vertel uw arts als u of uw kind aankondiging veranderingen in je lichaam vorm, zoals een verhoogde hoeveelheid vet in de bovenrug en de nek, of rond de borst en buik. Je zou ook vet te verliezen uit de benen, armen en gezicht.

Wanneer u start met hiv-medicijnen, kan uw immuunsysteem sterker te krijgen. Als u of uw kind bepaalde infecties, zoals longontsteking of tuberculose, kunt u nieuwe symptomen opmerkt wanneer je lichaam probeert om ze te bestrijden. Als dit gebeurt, moet u uw arts te vertellen.

Dit geneesmiddel zal u er niet van weerhouden het geven van HIV naar je partner tijdens de seks. Zorg ervoor dat u dit te begrijpen en de praktijk veilig vrijen, zelfs als uw partner heeft ook HIV, met behulp van een latex condoom of een andere barrièremethode. Dit geneesmiddel zal niet houden u van het geven van HIV aan andere mensen als ze worden blootgesteld aan uw bloed. Niet hergebruiken of te delen naalden met iedereen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.