netelroos (urticaria) tekens, oorzaken en meer

allergieën Trends

Deze jeukende striemen kunnen verschijnen overal op uw huid. Ze veroorzaakt door een allergische of ander type reactie. Uw arts kan ze urticaria noemen. Ze kunnen een paar minuten of een paar dagen duren voordat ze weggaan. Soms zijn ze een teken van meer ernstige problemen, vooral als je moeite met ademhalen.

Hier is een wilde gok: Als een allergie-aanval raakt en laat je niezen en jeuk, met betraande ogen en een neus die is vloeibaar en gevuld, u waarschijnlijk niet veel in de stemming voor romantiek; Het klinkt misschien vanzelfsprekend dat drippy neuzen niet brengen de sex kitten bij mensen. Maar voor de eerste keer dat een studie heeft gekeken naar de impact van allergieën hebben op ons seksleven en vond dat veel mensen met chronische allergische rhinitis, of hooikoorts, zetten vaak de kibosh van geslacht als de symptomen zijn affakkelen; Dit nieuw stuk …

Een andere reactie die soms gebeurt samen met netelroos heet angio-oedeem. Het zwellen die ontstaat onder de huid. Het beïnvloedt vaak de ogen en lippen, en soms de geslachtsdelen, handen en voeten.

Het is zeldzaam, maar de zwelling van angio-oedeem kan gebeuren in je keel en veroorzaken moeite met ademhalen. Als dat gebeurt, gebruik maken van een auto-injector en bel 911.

Ze pop-up wanneer de huidcellen een stof genaamd histamine vrij te geven. De start van het proces dat we een allergische reactie noemen. Gemeenschappelijke triggers voor bijenkorven omvatten

Er is een trefzekere manier: Zoek uit wat hen veroorzaakt en blijf weg van het. U kunt antihistaminica nemen om uw symptomen te verlichten.

Als over-the-counter-medicijn niet helpt of je netelroos zal niet verdwijnen, raadpleeg dan uw arts. Ze kan steroïde pillen of voorschrift antihistaminica voorschrijven.

Thuis, probeer dan deze tips

BRONNEN

College van Astma, allergie en Immunologie: “All About Hives.”

Academy of Dermatology: “Hives.”

MedlinePlus Medische Encyclopedie: “Hives.”