neutropenie

Neutropenie (Noo-Troe-PEE-nee-uh) is een abnormaal lage niveau van neutrofielen. Neutrofielen zijn een veel voorkomende type witte bloedcel belangrijk om het afweren van infecties – in het bijzonder die welke worden veroorzaakt door bacteriën.

Voor volwassenen, zijn tellingen van minder dan 1500 neutrofielen per microliter bloed als neutropenie zijn. Voor de kinderen, het aantal cellen aangeeft neutropenie varieert met de leeftijd.

Sommige mensen hebben een lager dan gemiddelde aantal neutrofielen, maar niet een verhoogd risico op infectie. In deze situaties hun neutropenie is geen probleem. Neutrofielen minder dan 1000 neutrofielen per microliter – en in het bijzonder tellingen van minder dan 500 neutrofielen per microliter – zijn altijd beschouwd als neutropenie, waar zelfs de normale bacteriën uit uw mond en het spijsverteringskanaal ernstige infecties kunnen veroorzaken.

chemotherapie kanker is waarschijnlijk de meest voorkomende oorzaak van neutropenie. Mensen met een chemotherapie-gerelateerde neutropenie zijn vatbaar voor infecties, terwijl ze wachten op hun mobiele tellingen te herstellen.

Neutrofielen worden geproduceerd in het beenmerg – het sponsachtige weefsel in een aantal van uw grotere botten. Alles wat neutrofielen productie verstoort kan leiden tot neutropenie.

Neutropenie is meestal te vinden als uw arts orders tests voor een aandoening waarvoor u bent al ervaart. Het is zeldzaam voor neutropenie onverwacht of bij toeval ontdekt worden.

Praat met uw arts over wat uw testresultaten betekenen. Neutropenie en resultaten van andere onderzoeken kan de oorzaak van uw ziekte aan te geven. Of, kan uw arts andere tests om verder te controleren uw conditie te stellen.

Omdat neutropenie maakt je kwetsbaar voor bacteriële en schimmelinfecties, zal uw arts waarschijnlijk adviseren bepaalde voorzorgsmaatregelen. Deze bevatten vaak het dragen van een gezichtsmasker, het vermijden van iedereen met een koude, en het wassen van je handen regelmatig en grondig.

een bezoek aan uw arts