nexium i.v.

Wat is Nexium I.V.?

Nexium I.V. wordt gebruikt om symptomen van gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) en andere toestanden waarbij overmatige maagzuur, zoals Zollinger-Ellison syndroom te behandelen. Nexium I.V. wordt ook gebruikt om de genezing van erosieve esophagitis bevorderen (schade aan de slokdarm door maagzuur).

Nexium I.V. wordt ook gebruikt om het risico van een maagzweer opnieuw bloeden na een endoscopie hun behandeling.

Volg alle aanwijzingen op uw geneesmiddel label en instructies in de Nexium I.V. verpakking. Vertel elk van uw zorgverleners over al uw medische aandoeningen, allergieën, en alle geneesmiddelen die u gebruikt.

Belangrijke gegevens

Je moet geen gebruik maken van Nexium I.V. als u allergisch bent voor esomeprazol of voor andere benzimidazool geneeskunde zoals Albendazol of mebendazole.

Brandend maagzuur wordt vaak verward met de eerste symptomen van een hartaanval. Zoek direct medische hulp als u pijn op de borst of zwaar gevoel, pijn zich naar de arm of schouder, misselijkheid, zweten, en een algemeen gevoel van ziek zijn.

Om ervoor te zorgen Nexium I.V. maken veilig is voor u, vertel uw arts als u

ernstige leverziekte

Voordat u dit geneesmiddel

lage niveaus van magnesium in het bloed

osteoporose

lage botdichtheid (osteopenie)

als u clopidogrel (Plavix); of

als je medicijnen te nemen voor de behandeling van tuberculose.

Vertel uw arts als u osteoporose of osteopenie (lage botdichtheid). Met behulp van een protonpompremmer zoals esomeprazol kan uw risico op botbreuken in de heup, pols of rug te verhogen. Dit effect is opgetreden vooral bij mensen die het geneesmiddel langdurig gebruikt of bij hoge doses, en degenen die 50 jaar en ouder. Het is niet duidelijk of esomeprazol is de eigenlijke oorzaak van een verhoogd risico op botbreuken.

Het is niet bekend of Nexium I.V. zal een ongeboren baby schaden. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Esomeprazol kan overgaan in de moedermelk en kan een zogende baby schaden. Vertel uw arts als u borstvoeding geeft een baby zijn.

Gebruik Nexium I.V. precies zoals het was voor jou. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Gebruik dit geneesmiddel in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

Esomeprazol wordt geïnjecteerd in een ader via een IV. U kan worden getoond hoe een IV gebruik thuis. Niet zelf-injecteren van dit geneesmiddel als u niet begrijpt hoe de injectie te geven en op de juiste gooi gebruikte naalden, IV slangen en andere items gebruikt om te injecteren van het geneesmiddel.

Nexium I.V. is een poeder medicijn dat moet worden gemengd met een vloeistof (oplosmiddel) voor gebruik. Als u gebruik maakt van de injecties thuis, zorg ervoor dat u begrijpt hoe goed mengen en opslaan van de geneeskunde. Geen gebruik maken van de gemengde geneeskunde als deze kleur is veranderd of heeft deeltjes bevat. Bel uw apotheker om nieuwe medicijnen.

Elke flacon voor eenmalig gebruik (fles) van dit geneesmiddel is voor eenmalig gebruik. Gooi na eenmalig gebruik, zelfs als er nog wat medicijnen achtergelaten in het na het injecteren van uw dosis.

Gebruik een wegwerp naald en spuit slechts éénmaal. Volg eventuele regionale of plaatselijke wetten over het weggooien van gebruikte naalden en spuiten. Gebruik een lekke band-proof “scherpe voorwerpen” afvalcontainer (waar er een te krijgen vraag dan uw apotheker en hoe je het weg te gooien). Houd deze container buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

Dit geneesmiddel wordt meestal eenmaal daags gedurende maximaal 10 dagen voor de behandeling van GERD of erosieve esophagitis.

Om re-bloeden na endoscopie behandeling, Nexium I.V. voorkomen kan worden gezien rond-de-klok voor 72 uur. Je kan dan worden geïnstrueerd om een ​​medicijn te nemen via de mond maagzuur te verminderen.

Gebruik Nexium I.V. de volledige voorgeschreven tijdsduur. Uw symptomen kunnen verbeteren voordat de infectie volledig wordt gewist.

Bel uw arts als uw symptomen niet verbeteren of als ze erger worden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Dit geneesmiddel kan leiden tot ongebruikelijke resultaten met bepaalde medische tests, en je kan het nodig zijn om te stoppen met het gebruik van het geneesmiddel voor een korte tijd voor een test. Vertel elke arts die u behandelt dat u Nexium I.V.

Bewaar het poeder geneeskunde bij kamertemperatuur weg van vocht, warmte en licht. Na mengen Nexium I.V., bewaren bij kamertemperatuur en gebruik het geneesmiddel zo snel mogelijk. Het mengsel wordt slechts 6-12 urengoed afhankelijk van het type vloeibaar verdunningsmiddel gebruikt.

Hoe is Nexium I.V. gegeven?

Lees alle patiënteninformatie, medicatie gidsen, en instructie lakens aan u verstrekt. Vraag uw arts of apotheker als u vragen hebt.

Bel uw arts voor instructies als u een dagelijkse dosis van Nexium I.V. missen

Dit geneesmiddel kan diarree, wat een teken van een nieuwe infectie kan veroorzaken. Als u diarree heeft dat waterig of bloederig, bel dan met uw arts. Gebruik geen anti-diarree medicijnen tenzij uw arts u dat zegt.

Vermijd het nemen van een kruidensupplement met sint-janskruid op hetzelfde moment dat u gebruikt Nexium I.V.

Get dringende medische hulp als u tekenen van een allergische reactie op Nexium I.V .: netelroos hebben; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Bel meteen als u uw arts

hevige buikpijn, diarree die is waterig of bloederig

nierproblemen – urineren meer of minder dan normaal, bloed in de urine, zwelling, snelle gewichtstoename; of

lage magnesium – duizeligheid, verwarring, snelle of onregelmatige hartslag, schokkende spierbewegingen, zenuwachtig gevoel, spierkrampen, spierzwakte of slap gevoel, hoesten of verstikking gevoel, beslaglegging.

Common Nexium I.V. bijwerkingen kunnen zijn

misselijkheid, maagpijn, gas

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

diarree, constipatie

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

hoofdpijn, duizeligheid

droge mond

Wat moet ik vermijden tijdens het gebruik van Nexium I.V.?

jeuk; of

pijn, jeuk, zwelling, roodheid, of blauwe plekken rond de IV naald.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Nexium I.V. bijwerkingen

Vertel uw arts over alle geneesmiddelen die u gebruikt, en die u start of stopt met het gebruik tijdens de behandeling met Nexium I.V., in het bijzonder

cilostazool

clopidogrel

digoxine

erlotinib

Ijzerhoudende geneesmiddelen (ferrofumaraat, ferrogluconaat, ferrosulfaat, ea)

methotrexaat

mycofenolaat mofetil

rifampicine

tacrolimus

antimycoticum – ketoconazol, voriconazol

een bloedverdunner – warfarine, Coumadin, Jantoven; of

HIV / AIDS medicatie – atazanavir, nelfinavir, saquinavir.

Deze lijst is niet compleet. Andere geneesmiddelen kunnen interageren met esomeprazol injectie, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Niet alle mogelijke interacties worden vermeld in deze medicatie gids.

1.02.2015-01-20, 09:47:13.

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

GERD omeprazol, pantoprazol, Nexium, ranitidine, Prilosec, Protonix

Barrett-slokdarm omeprazol, pantoprazol, Nexium, Prilosec, Protonix, Dexilant

Welke andere drugs zullen Nexium I.V. beïnvloeden?

Helicobacter pylori-infectie omeprazol, amoxicilline, pantoprazol, Nexium, metronidazol, Prilosec

Zollinger-Ellison Syndroom omeprazol, pantoprazol, Nexium, ranitidine, Prilosec, Protonix

Nexium IV (esomeprazol)