Niaspan

Therapeutische klasse: antihyperlipidemic

Gebruikt Voor Niaspan

Farmacologische klasse: Vitamine B (klasse)

Chemische Klasse: nicotinezuur (klasse)

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van niacine tabletten met langdurige afgifte bij kinderen zou beperken. Echter, de veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld bij kinderen van 16 jaar en jonger.

Er is geen specifieke informatie vergelijken van het gebruik van niacine hoge cholesterol bij kinderen met gebruik in andere leeftijdsgroepen. Echter, is het gebruik niet aanbevolen bij kinderen jonger dan 2 jaar, omdat cholesterol is nodig voor de normale ontwikkeling.

Voordat u Niaspan

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van niacine tabletten met langdurige afgifte bij ouderen zou beperken.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die niacine bevatten. Het kan niet specifiek worden Niaspan. Gelieve te lezen met zorg.

Gebruik van dit geneesmiddel alleen zoals voorgeschreven door uw arts. Niet meer van het te gebruiken, gebruik het dan niet vaker, en niet te gebruiken voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan zodat de kans op ongewenste effecten verhogen.

Dit geneesmiddel moet komen met een patiënt informatie insert. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Vergeet niet dat niacine zal uw aandoening niet genezen, maar het helpt onder controle te houden. Je moet verder met de behandeling zoals voorgeschreven als je verwacht om uw cholesterolgehalte laag te houden.

Volg de speciaal dieet uw arts u gaf. Dit is het belangrijkste onderdeel van de controle van uw conditie en is nodig als het geneesmiddel niet goed.

Als dit geneesmiddel verstoort uw maag, kan worden genomen bij de maaltijd of melk. Als maagklachten aanhoudt, contact op met uw arts.

Voor patiënten die de verlengde afgifte capsules

Voor patiënten die de tabletten met langdurige afgifte

Als u ook gebruik maakt van cholestyramine, colestipol of colesevelam, moet u niacine nemen 4 tot 6 uur nadat u deze medicijnen in te nemen.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

Correct gebruik van niacine

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt om uw cholesterol en triglyceriden te verlagen en als je moet blijven om het te nemen. Bloed- en urinetests kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Neem contact op met uw arts meteen als u een donkere gekleurde urine, diarree, koorts, spierkrampen of spasmen, spierpijn of stijfheid, of voel me erg moe of zwak. Dit kunnen symptomen van een ernstige spier probleem genaamd rabdomyolyse, die nierproblemen kan veroorzaken.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Niaspan

Neem contact op met uw arts meteen als u pijn of gevoeligheid in de bovenste maag, bleke ontlasting, donkere urine, verlies van eetlust, misselijkheid, ongewone vermoeidheid of zwakte, of gele ogen of huid. Dit kunnen symptomen van een ernstige leveraandoening probleem.

Dit geneesmiddel kan invloed hebben op de bloedsuikerspiegel. Als u een verandering in de resultaten van uw bloed of urine suiker proeven merkt of als u vragen hebt, contact op met uw arts.

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat u zich duizelig of flauw voelen, vooral bij het opstaan ​​vanuit een liggende of zittende houding. Opstaan ​​langzaam kan helpen. Dit effect moet verminderen na een week of twee als je lichaam went aan het medicijn. Echter, als het probleem blijft bestaan ​​of erger wordt, raadpleeg dan uw arts.

Stop niet met niacine zonder eerst met uw arts. Als u stopt met het gebruik van dit geneesmiddel, kan uw cholesterolgehalte in het bloed weer stijgen. Uw arts kan wilt u een speciaal dieet om te helpen voorkomen dat dit gebeurt te volgen.

Voordat u een medische test, vertel de arts die verantwoordelijk is voor dat u dit geneesmiddel gebruikt. De resultaten van een aantal tests kunnen worden beïnvloed door dit geneesmiddel.

Niet vitamines of andere voedingssupplementen te nemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit omvat in het bijzonder vitaminen of voedingssupplementen die niacine of soortgelijke ingrediënten.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Niaspan Side Effects

Niaspan (niacine)

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Beschikbaarheid Rx / OTC Rx en / of OTC

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Hoog cholesterol atorvastatine, simvastatine, Crestor, Lipitor, Zocor, Zetia

Hyperlipoproteinemie atorvastatine, simvastatine, Crestor, Lipitor, pravastatine, fenofibraat

Hyperlipoproteinemie Type IV, verhoogde VLDL atorvastatine, simvastatine, Crestor, Lipitor, pravastatine, fenofibraat

Hyperlipoproteinemie Type V, verhoogde Chylomicrons VLDL fenofibraat, niacine, gemfibrozil, TriCor, Lopid, Lofibra