nieuwe strategie voor de behandeling ernstige RSV met de muis model voorgesteld

Mouse model suggereert nieuwe strategie behandeling van ernstige RSV

Respiratoir syncytieel virus (RSV) is een belangrijke oorzaak van onderste luchtweginfecties bij jonge kinderen en ouderen. Totdat een effectief vaccin wordt gevonden, worden theernment onderzoekers op zoek naar betere manieren om de symptomen te behandelen en te verlichten van het lijden van ernstige RSV-ziekte.

Een onderzoeksteam onder leiding van Helene Rosenberg, MD, Ph.D., hoofd van de Ontsteking Afdeling Immunobiologie van het Laboratorium van allergische aandoeningen, heeft een muismodel van een ziekte die is zeer vergelijkbaar met de menselijke RSV, genaamd longontsteking virus van muizen (ontwikkeld PVM). Studeren PVM, Dr. Rosenberg en haar collega’s ontdekten dat de ontsteking is een belangrijk onderdeel van een ernstige RSV-ziekte. Ontsteking in de longen blijft zelfs nadat het virus repliceren gestopt (of recreëren zelf).

Antivirale therapie is gebruikt om virale replicatie te stoppen, maar in het geval van een ernstige RSV-infectie, een dergelijke therapie alleen weinig effect op de symptomen van de ziekte. Dr. Rosenberg en haar collega’s suggereren dat de behandeling van RSV moet antivirale therapie omvatten samen (virale replicatie te stoppen) met een anti-inflammatoire (ontsteking stoppen).

Hun onderzoek kan een dag worden vertaald naar de bedsides van patiënten die momenteel lijden aan een ernstige RSV-ziekte. Het kan ook bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe therapieën, door nieuwe inzichten in hoe RSV en andere ernstige respiratoire virussen veroorzaken ziekte.