non-Hodgkin lymfoom oorzaken

Artsen zijn niet zeker wat de oorzaak van non-Hodgkin lymfoom.

Non-Hodgkin-lymfoom treedt op wanneer je lichaam produceert te veel abnormale lymfocyten – een soort witte bloedcellen.

Normaal gesproken lymfocyten gaan door middel van een voorspelbare levenscyclus. Oude lymfocyten sterven, en je lichaam creƫert nieuwe degenen om hen te vervangen. In non-Hodgkin lymfoom is, mag je lymfocyten niet sterven, maar blijven groeien en delen. Dit overaanbod van lymfocyten drukte in uw lymfeklieren, waardoor ze op te zwellen.

Non-Hodgkin lymfoom kan beginnen in de

B-cellen en T-cellen

B-cellen. B-cellen bestrijden van infecties door de productie van antilichamen die vreemde indringers te neutraliseren. De meeste niet-Hodgkin lymfoom ontstaat uit B-cellen.

Subtypes van lymfoom non-Hodgkin dat B-cellen, behoren de diffuse grote B-cellymfoom, folliculair lymfoom, mantelcellymfoom en Burkitt lymfoom.

Waar non-Hodgkin-lymfoom optreedt

T-cellen. T-cellen zijn betrokken bij het direct doden van vreemde indringers. Non-Hodgkin lymfoom minder vaak voorkomt in T-cellen.

Subtypes van non-Hodgkin’s die T-cellen betrokken omvatten perifeer T-cellymfoom en cutaan T-cellymfoom.

Of uw non-Hodgkin-lymfoom komt voort uit de B-cellen of T-cellen helpt om uw behandeling opties te bepalen.

Non-Hodgkin lymfoom omvat in het algemeen de aanwezigheid van carcinomateuze lymfocyten in de lymfeknopen, maar de ziekte kan ook op andere delen van het lymfestelsel. Deze omvatten de lymfevaten, amandelen, adenoids, milt, thymus en beenmerg. Soms, non-Hodgkin lymfoom omvat organen buiten uw lymfestelsel.