norfloxacine oogheelkundige

Gebruikt Voor norfloxacine

Fluorchinolonen zoals norfloxacine, geassocieerd met een verhoogd risico van tendinitis en scheuren in volwassenen. Dit risico wordt verder verhoogd bij oudere patiënten doorgaans meer dan 60 jaar, bij patiënten die corticosteroïden, en bij patiënten met nier-, hart- of longtransplantatie.

Fluorchinolonen zoals norfloxacine, geassocieerd met een verhoogd risico van tendinitis en scheuren in volwassenen. Risico verder toeneemt met de leeftijd boven de 60 jaar, gelijktijdige steroïde therapie, en de nieren, het hart of de longen transplantaties.

Voordat u norfloxacine

Therapeutische klasse: Antibiotic

Chemische Klasse: Fluoroquinolone

Norfloxacin is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor norfloxacine, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op norfloxacine of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Correct gebruik van norfloxacine

Gebruik wordt niet aanbevolen bij zuigelingen en kinderen tot 1 jaar oud. Norfloxacine oraal is aangetoond dat bot bij jonge dieren. Het is niet bekend of oftalmische norfloxacine botaandoeningen bij zuigelingen veroorzaken. Bij kinderen van 1 jaar en ouder, wordt norfloxacine niet te verwachten dat verschillende bijwerkingen of problemen dan het geval is bij volwassenen veroorzaken.

Veel geneesmiddelen zijn niet specifiek onderzocht bij oudere mensen. Daarom kan het niet bekend of ze werken precies dezelfde manier in jongere volwassenen. Hoewel er geen specifieke informatie vergelijken gebruik van oftalmische norfloxacine bij ouderen gebruik in andere leeftijdsgroepen, norfloxacine wordt niet verwacht dat verschillende bijwerkingen of problemen bij ouderen dan in jongere volwassenen.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

Gebruiken

De dosis norfloxacine zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses van norfloxacine. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Om u te helpen opruimen van uw infectie volledig, blijven gebruiken norfloxacine voor het volledige moment van de behandeling, zelfs als uw symptomen beginnen te ruimen na een paar dagen. Als u stopt met norfloxacine te snel, kan uw symptomen terugkeren. Gebruik geen doses niet te missen.

Als u een dosis van norfloxacine missen, breng het zo snel mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Als uw symptomen niet binnen een paar dagen te verbeteren of als ze erger worden, contact op met uw arts.

norfloxacine kan uw ogen gevoeliger voor licht dan ze zijn normaal geworden. Het dragen van een zonnebril en het vermijden van te veel blootstelling aan fel licht kunnen helpen verminderen het ongemak.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van norfloxacine

Beschikbaarheid assortiment Discontinued

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

norfloxacine Side Effects

Conjunctivitis diclofenac oogheelkundige, triamcinolon, dexamethason oogheelkundige, ceftriaxon, Rocephin, Lotemax, cortisone, gatifloxacine oogheelkundige, Kenalog-40, Alrex, Maxidex, Zymar, Voltaren Ophthalmic, Zymaxid, Bleph-10, Alomide, Sodium Sulamyd, Ken-Jec 40, lodoxamide oogheelkundige, loteprednol oogheelkundige, sulfacetamide natrium oogheelkundige, Isopto Cetamide, Cortone Acetate

norfloxacine oogheelkundige