normaal gewicht obesitas: een verborgen gevaar voor de gezondheid?

Ja. U kunt een normaal gewicht hebben, maar als je vetpercentage is hoog genoeg is, kan je zwaarlijvig worden beschouwd – een aandoening die bekend staat als een normaal gewicht obesitas. Normaal gewicht obesitas betekent dat je kan dezelfde ernstige gezondheidsrisico’s hebben net als iemand die zwaarlijvig. Overgewicht wordt gedefinieerd als een overmatige hoeveelheid lichaamsvet – niet te veel gewicht.

Een formule genaamd body mass index (BMI) wordt gebruikt om te bepalen of je op een gezond gewicht voor uw lengte. Maar BMI niet het hele verhaal vertellen, omdat het niet lichaamsvet te meten. Dus je kan een normale BMI hebben, terwijl je vetpercentage is hoog genoeg om gezondheidsrisico’s te verhogen.

Onderzoekers zijn nog steeds bezig om te bepalen welk percentage van lichaamsvet telt als obesitas wanneer uw gewicht normaal is, en of de richtlijnen anders zou moeten zijn, afhankelijk van uw leeftijd en geslacht.

Net als obesitas, kan een normaal gewicht obesitas het risico op ernstige gezondheidsproblemen te verhogen, met inbegrip van

Als u zich zorgen over uw vetpercentage bent, overleg dan met uw arts. Uw arts kan wilt u uw lichaamsvet te meten en aan te bevelen extra tests om te zien als je het risico op obesitas gerelateerde aandoeningen. Uw arts kan ook eens beginnen met het eten gezonder en het verhogen van uw niveau van activiteit.

Met

Katherine Zeratsky, R. D., L.D.