norovirus infectie

Norovirus infectie kan het plotseling ontstaan ​​van ernstige braken en diarree veroorzaken. Het virus is zeer besmettelijk en meestal verspreid via voedsel of water dat is besmet met fecale materie tijdens de bereiding. U kan ook worden besmet door nauw contact met een besmet persoon.

Diarree, buikpijn en braken beginnen meestal 24 tot 48 uur na blootstelling. Norovirus symptomen laatste 1-3 dagen, en de meeste mensen herstellen volledig zonder behandeling. Echter, voor sommige mensen – vooral kinderen, ouderen en mensen met een onderliggende ziekte – braken en diarree kan ernstig dehydraterend en vereisen medische aandacht.

Norovirus infectie komt het meest voor in gesloten en drukke omgevingen, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen, scholen en cruiseschepen.

Tekenen en symptomen van norovirus infectie zijn

Symptomen beginnen gewoonlijk 24 tot 48 uur na de eerste blootstelling aan het virus, en de laatste 1-3 dagen. U kunt doorgaan met het virus te werpen in uw ontlasting voor maximaal drie dagen na herstel.

Sommige mensen met norovirus infectie kan geen tekenen of symptomen vertonen. Ze zijn echter nog steeds besmettelijk en kan het virus verspreiden naar anderen.

Raadpleeg een arts als u diarree dat niet verdwijnt binnen enkele dagen te ontwikkelen. Ook contact op met uw arts als u ernstige braken, bloederige ontlasting, buikpijn of uitdroging ervaren.

Wanneer een arts te zien

Wat je kunt doen

Norovirussen zijn zeer besmettelijk en worden afgeworpen in de uitwerpselen van besmette mensen en dieren. Methoden voor de overdracht omvatten

Norovirussen zijn moeilijk uit te roeien, omdat ze warme en koude temperaturen, evenals de meeste desinfectiemiddelen kan weerstaan.

Vragen aan uw arts te vragen

Risicofactoren voor het worden besmet met norovirus omvatten

Wat te verwachten van uw arts

Voor de meeste mensen, norovirus infectie verdwijnt binnen een paar dagen en het is niet levensbedreigend. Maar bij sommige mensen – vooral kinderen en ouderen immunogecompromitteerde volwassenen in ziekenhuizen of verpleeghuizen – norovirus infectie kan ernstige uitdroging, ondervoeding en zelfs de dood tot gevolg hebben.

Waarschuwing tekenen van uitdroging omvatten

Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen en weet wat te verwachten van uw arts.

In aanvulling op de vragen die u bereid om uw arts te vragen, aarzel dan niet om vragen te stellen tijdens uw afspraak.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kunnen de tijd te gaan over punten die u wilt meer tijd besteden aan te maken. U kan worden gevraagd

De diagnose wordt meestal gebaseerd op uw klachten. Maar norovirus kunnen worden geïdentificeerd door het testen van een krukje monster. Als u een verzwakt immuunsysteem zijn of andere gezondheidsproblemen, kan uw arts een kruk-test adviseren om de aanwezigheid van norovirus bevestigen.

Er is geen specifieke behandeling voor norovirus infectie, en het herstel in het algemeen afhankelijk van de gezondheid van je immuunsysteem. Bij de meeste mensen is de ziekte verdwijnt meestal binnen een paar dagen.

Het is belangrijk om verloren vocht te vervangen. Als je niet in staat om voldoende te drinken om uitdroging te voorkomen zijn, moet u mogelijk vloeistoffen intraveneus krijgen.

Uw arts kan ook over-the-counter anti-diarree medicatie aanraden als je jonger bent dan 65 jaar.

Als uw familie omvat jonge kinderen, is het een goed idee om commercieel bereid orale hydratatie oplossing zoals Pedialyte, bij de hand hebt. Volwassenen kunnen drinken sportdranken en bouillon. Het drinken van vloeistoffen die veel suiker bevatten, zoals frisdranken en vruchtensappen, kan diarree erger.

Kleinere maaltijden en een neutrale dieet kan helpen limiet braken. Sommige voedingsmiddelen te overwegen

Norovirus infectie is zeer besmettelijk. Om te voorkomen dat de verspreiding ervan

een bezoek aan uw arts