thuis invriezen en bewaren van voedsel ideeën: vruchten en groenten

Willen om geld te besparen en het vergroten van de voeding? Probeer het behoud van verse groenten en fruit uit de tuin of de boerenmarkt het hele jaar door te gebruiken – geen water bad of een snelkookpan vereist! De truc: Laat uw diepvriezer het werk doen.

Voorzichtig te wassen de bessen en verwijder eventuele beschadigde stukjes fruit. drain; Spread bessen op een dienblad of bakplaat (bekleed met vetvrij papier, indien gewenst) en plaats in de vriezer totdat elk stuk is bevroren; Verpak bevroren fruit in containers of diepvrieszakjes. Seal goed en in de vriezer te houden totdat het nodig is.

En niet worr; zullen we niet krijgen ook hier ingewikkeld. Dit is een beginnerscursus voor het conserveren van voedsel. Slechts absoluut makkelijkste manieren te bevriezen en bewaren vruchten, groenten en kruiden worden besproken! Als u een handvol vriezer plastic zakken, een mengen lepel, een koelkast en magnetron of oven, heb je alles wat je nodig hebt om te beginnen.

Hier zijn enkele tips, technieken en recepten om u te helpen de slag te gaan invriezen fruit, groenten en kruiden.

De droge verpakking bevriezing methode houdt bevriezing afzonderlijke segmenten of stukken fruit op een bakplaat. Net verspreid de stukjes fruit op een bakplaat of jellyroll plannen (lijn de pan met vetvrij papier als je wilt) en plaats in de vriezer. Wanneer de stukken stevig zijn bevroren, verwijder ze met een spatel of een grote lepel en verpakken in plastic diepvrieszakjes of vriezer containers.

Bessen zijn grote kandidaten voor het vriespunt. Hier zijn drie stappen om bevriezing frambozen of bramen

U kunt ook invriezen appelschijfjes om te gebruiken voor appeltaart. Was gewoon de appels in koud water, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de wijken in plakjes, en gebruik maken van de droge verpakking bevriezing techniek hierboven beschreven.

En geloof het of niet, dezelfde methode werkt voor hele tomaten. Na Florida resident Tarrant Figlio, een message board moderator voor, geplant te veel tomatenplanten afgelopen zomer, ontdekte ze een handige manier om ze te bewaren voor de winter.

Ze waste haar extra tomaten, zet ze geheel op bakplaat, en vervolgens bevroor hen. Zodra ze waren bevroren, zetten ze hen in diepvrieszakjes. Om ze te gebruiken, ze net gespoeld ze onder warm water om de huiden te verwijderen.

Ik heb niet de tijd of energie te kunnen ze allemaal, plus was een beetje zenuwachtig over de veiligheid zuurgraad probleem “, zegt Figlio. ‘Ik ze meestal gebruikt in recepten die voor gekookte / tomaten in blik … niet fres; omdat de textuur krijgt slappe zodra ze ontdooid.

gezonde, lekkere recepten, van en goed eten magazine.

Kip, chocolade, salades, desserts, soep