veteranenziekte en Pontiac koorts – topic overzicht

veteranenziekte ‘is een vorm van longontsteking. Het wordt veroorzaakt door de bacterie Legionella pneumophila. De bacterie kreeg zijn naam in 1976, toen een groep mensen het bijwonen van een Legion conventie werd besmet. Hoewel het aanwezig was vóór 1976, wordt veteranenziekte wordt nu vaker als artsen op zoek naar Legionella bacteriën bij mensen die een longontsteking hebben gediagnosticeerd. U kunt de veteranenziekte op elk moment van het jaar, maar meer gevallen zijn meestal te vinden in de zomer en vroege herfst. Terwijl veteranenziekte ‘zeer ernstig kunnen zijn, kunnen de meeste gevallen met succes worden behandeld.

Longontsteking is een infectie in de longen, en het kan houden u in bed gevoel erg ziek. Het wordt meestal veroorzaakt door bacteriën, virussen of schimmels. In de Verenigde Staten ongeveer 30% van longontstekingen virale.

Mensen krijgen meestal veteranenziekte of Pontiac koorts wanneer ze ademen in een nevel of damp (kleine druppeltjes water in de lucht), die de bacteriën bevat. Een voorbeeld zou kunnen zijn van het inademen van de stoom van een bubbelbad, dat niet goed is gereinigd en ontsmet. Andere bronnen zijn fonteinen en waterbronnen in hotels, cruiseschepen, verpleeghuizen en ziekenhuizen.

Deze ziekten zijn niet besmettelijk. De bacteriën worden niet verspreid van de ene persoon naar de andere persoon. U kunt de ziekten weer als je weer worden blootgesteld aan de bacteriën.

veteranenziekte meestal van invloed op mensen ouder dan 45 jaar, vooral als ze roken of hebben een lange-termijn longziekte zoals astma. 1 Mensen met een zwak immuunsysteem zijn ook meer kans om de aandoening te krijgen. Ondanks zijn wezen genoemd naar het infecteren van een grote groep mensen, veteranenziekte komt meestal voor bij enkele gevallen, niet in grote groepen op een bepaald moment (een uitbraak).

Pontiac-koorts komt meestal voor bij verder gezonde mensen.

Hoest; Hoge koorts; Rillingen.

De meest voorkomende symptomen van de veteranenziekte omvatten

Minder vaak voorkomende symptomen variëren van spierpijn en hoofdpijn tot de buik (buik) pijn, kortademigheid en pijn op de borst.

Veteranenziekte ziekte symptomen ontstaan ​​meestal 2 dagen tot 2 weken na een persoon wordt blootgesteld aan de bacteriën. De symptomen kunnen variëren van mild tot ernstig.

Pontiac-koorts symptomen zijn koorts en spierpijn. Symptomen verschijnen gewoonlijk 1-2 dagen nadat een persoon wordt blootgesteld aan de bacteriën. Ze verdwijnen meestal zonder behandeling in een paar dagen.